“НФ” підтримає подання ГПУ про притягнення до кримінальної відповідальності Новинського

Фракція "Народний фронт" підтримає подання Генеральної прокуратури до Верховної Ради про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, представника фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського.

Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

"Звичайно, ми підтримаємо цю ініціативу Генерального прокурора. Єдине, що сумно, що такі ініціативи з’являються не так часто. Ви знаєте, що за останні два роки ми, на жаль, лише трьох депутатів, здається, позбавили недоторканності. Цей інструмент повинен працювати і наша фракція підтримає Генерального прокурора", – заявив політик.

Відповідно до оприлюдненого подання, Вадим Новинський розглядається слідчими органами як "співучасник вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 та ч.1 ст. 365 КК України, за фактом перевищення влади та службових повноважень колишніми високопосадовцями (Януковичем В., Захарченком В., Коряком В. та, власне, Новинським В.) та іншими працівниками правоохоронних органів при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля Української православної церкви (МП) Митрополита Київського та всієї України Володимира, а саме архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка О.М.).

Як розповів інший представник фракції "Народний фронт", секретар Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко, архієпископа Олександра "протягом близько півріччя незаконно утримували у готельному номері".

"Людина не могла виходити, робити, що вона хоче. Це було зроблено, за попередніми даними слідства, за згодою Віктора Януковича. Мета ставилася примусити вище керівництво Московського патріархату призначити нового митрополита, який буде відповідати інтересам правлячої влади, "Партії регіонів" Януковича, який планував керувати країною до смерті. Однак Драбинка не здався", – розповів парламентар.

"Генеральний прокурор вважає, що є достатньо доказів того, що до цього мав відношення і народний депутат Новинський. Будемо прямо казати: народний депутат Новинський, на мій погляд, виконує функції, не властиві народним депутатам. Він фактично займається контролем з боку Російської Федерації за роботою Московського патріархату в Україні", – наголосив представник фракції "Народний фронт".

У той же час Антон Геращенко зауважив, що парламент буде чітко слідувати законній процедурі зняття недоторканості з народного депутата, згідно з якою має відбутися засідання регламентного комітету парламенту, де зможуть виступити усі сторони, в тому числі Новинський.

Крім того, він висловив сподівання, що слідство запросить на це засідання і пана Драбинка, де він може розповісти про ті події.

"Пан Драбинка робив публічну заяву, де прямо розповідав про ті покази, які він давав, що безпосередньо на нього тиснув Новинський. З його показань слідує, що Новинський займався організацією незаконного утримання Драбинка і позбавлення його волі. Не повинно бути в нормальній країни, коли одного з ієрархів церкви півроку утримують незрозумілі люди при сприянні тодішньої міліції та високопосадовців. Тобто йде мова про участь у незаконному утриманні посадових осіб Московського патріархату з метою утримання його в руслі російської політики", – наголосив Антон Геращенко.

Офіційний сайт: http://nfront.org.ua/

Приєднуйся!
Facebook: https://www.facebook.com/nfront.org.ua
Twitter: https://twitter.com/NarodnyiFront
Google+: https://plus.google.com/+NfrontOrgUa2014/posts
Youtube: https://www.youtube.com/user/NarodnyjFront

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *