Тимчук розповів, хто перешкоджає конфіскації мільярдів Януковича

Закон про спецконфіскацію вкрадених Януковичем коштів відмовляються підтримати "Опозиційний блок", "Батьківщина", "Самопоміч" та так звані "єврооптимісти".

Про це повідомив народний депутат фракції "Народний фронт" Дмитро Тимчук в інтерв'ю журналістам.

Він зазначив, що напередодні на своєму засіданні Комітет з питань запобігання й протидії корупції прийняв кілька рішень, зокрема, відхилив проект постанови про перевірку купівлі елітної квартири депутатом Лещенком, по-друге, відхилив законопроект про спецконфіскацію мільярдів Януковича.

"В мене після цього до парламентських борців із корупцією питань немає", – сказав представник "Народного фронту".

Дмитро Тимчук наголосив, що до законопроекту про спецконфіскацію вносилося багато правок, і наразі документ, який перебуває у Верховній Раді, відповідає всім європейським вимогам.

"Чому його зараз намагаються "завалити" – це питання до людей, які це роблять", – додав він.

"Коли починають розповідати, нібито після ухвалення цього законопроекту почнеться якесь рейдерство стосовно якоїсь нерухомості – документ стосується виключно грошових активів, лише топ-чиновників, які знаходяться в бігах та щонайменше півроку переховуються від слідства і не можуть пояснити, яким чином у них з’явилися ті гроші. Вони мають можливість доправити до суду своїх адвокатів, які зможуть надати документи, що засвідчать, що ті кошти набуті в законний спосіб", – наголосив Тимчук.

"Якщо хтось стверджує, що закон про спецконфіскацію нібито можна буде застосувати щодо будь-якого громадянина України – вибачте, це просто брехня", – підкреслив він.

Дмитро Тимчук прогнозує, що закон про спецконфіскацію не буде проголосований у парламенті.

"Тому що є "Опозиційний блок", є фракція "Батьківщина", є багато інших депутатів, в тому числі так звані "єврооптимісти", є "Самопоміч" в особі того ж пана Соболева, які чомусь упевнені, що гроші, вкрадені Януковичем, не треба повертати в Україну", – сказав він.

"Чому вони це роблять – запитання до них. Але ми вже бачимо, що, наприклад, країни Балтії починають вкрадені Януковичем кошти переводити в свій бюджет. А Україні вони, очевидно, не потрібні", – обурився Тимчук.

Офіційний сайт: http://nfront.org.ua/

Приєднуйся!
Facebook: https://www.facebook.com/nfront.org.ua
Twitter: https://twitter.com/NarodnyiFront
Google+: https://plus.google.com/+NfrontOrgUa2014/posts
Youtube: https://www.youtube.com/user/NarodnyjFront

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *