Військовою прокуратурою Центрального регіону України на хабарництві викрито співробітника СБУ

Слідчим відділом військової прокуратури Центрального регіону України спільно із співробітниками Управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 1000 доларів США затримано старшого оперуповноваженого відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Полтавській області.

Зазначена особа висунула вимогу суб’єкту господарської діяльності надати йому неправомірну вигоду в розмірі 1000 доларів США за повернення раніше вилученої комп’ютерної техніки. Також, за не перешкоджання в господарській діяльності підприємця, правоохоронець вимагав сплачувати йому 300 доларів США щомісячно.

Спочатку співробітник СБУ отримав 600 доларів США (сплату за 2 місяці безперешкодної діяльності підприємства) та під час одержання 1000 доларів США (за повернення комп’ютерної техніки) був затриманий правоохоронцями, а отриману ним суму коштів вилучено.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення вказаній особі про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням ) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з відстороненням від посади та накладенням арешту на тимчасово вилучене майно.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *