Mini Maker Faire – перший фестиваль мейкерства в Харкові

В Харкові вперше відбувся фестиваль мейкерства

В суботу, 5 грудня, в приміщенні Харківського національного університету радіоелектроніки відбувся перший в Харкові фестиваль мейкерства Mini Maker Faire Kharkiv. На заході харківські мейкери представляли різноманітні проекти: від ІТ та робототехніки до аеромоделювання та papercraft.

З два десятки стендів знайомили гостей з абсолютно різними сторонами культури мейкерства. Проект hooli в рамках SunnyDayChallenge представив найбільший в Україні сонячний концентратор побудований за open source технологіями, який дозволяє виробляти електроенергію та нагрівати воду. Команда DEEP HI-TECH презентувала відвідувачам перший в Україні атракціон віртуальної реальності, а оцінити його на собі міг будь-хто прямо на фестивалі. Розробники з Progressive Technologies and Promotion вразили відвідувачів «розумними» перчатками, які дозволяють керувати відтворенням музики та створювати музичні ефекти за допомогою жестів. Крім того, на Mini Maker Faire були представленні найкращі харківські школи робототехніки, декілька студій 3D-друку та багато іншого.

Також працювала лекційна панель, де відвідувачі протягом всього дня могли послухати лекції про мейкерство, освіту, інженерію, майбутнє технологій та усе, що з цим пов’язано. Серед спікерів були: в.о. ректора ХНУРЕ Едуард Рубін, відомий архітектор та харковознавець Максим Розенфельд, менеджер освітніх програм Intel в Україні Олександр Оленєв, засновник IoT Hub Роман Кравченко та інші.

Мейкерство – це поєднання науки, ІТ, ремесл, інжинірингу та творчості. Перший ярмарок Maker Faire відбувся в Сан-Франциско у 2006 році, та швидко набув широкої популярності в США. Зараз подібні фестивалі проходять в багатьох містах по всьому світу. Mini Maker Faire Kharkiv 2016 – це перший подібний фестиваль в Харкові та четвертий в Україні. Раніше Mini Maker Faire приймали в себе Київ (2015, 2016) та Одеса (2016), на черзі – Львів. Минулорічний Mini Maker Faire в Києві став першим у Східній Європі та країнах СНД.

#Харьков #Харків #MiniMakerFaireKharkiv #MiniMakerFaireKharkiv2016 #MiniMakerFaire

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *