Організована група отримала суворе покарання за виготовлення та збут сурогатного алкоголю

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області ухвалено обвинувальний вирок щодо злочинного угруповання, учасники якого організували виготовлення та збут підакцизних товарів.

Установлено, що вказані особи на території м. Покровська та його передмістя систематично збували горілчані вироби під торговими марками «Горілка Пшенична Мрія» та «Горілка Пшенична Краля».

Під час затримання в обвинувачених вилучено понад 100 ящиків фальсифікованої горілки, а також прилади для її виготовлення.

За результатами судового розгляду Красноармійським міськрайонним судом Донецької області 02.11.2016 учасників злочинного об’єднання засуджено, із взяттям під варту в залі суду, до позбавлення волі від 8 до 9 років з конфіскацією майна.

Довідково: за ч. 3 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, перевезення з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених чи підроблених марок акцизного податку, вчинені організованою групою) передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна; за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв або інших підакцизних товарів з недоброякісної сировини (матеріалів), вчинене організованою групою) – штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *