У Словенії Марина Порошенко прийняла благодійний сертифікат від компанії KRKA на медичні препарати для дітей України




У рамках офіційного візиту Президента України до Республіки Словенія дружина Глави держави Марина Порошенко спільно з Посольством України в Словенії досягла домовленості про благодійну допомогу Україні від провідної словенської фармацевтичної компанії KRKA. Пані Марина також відвідала Університетський реабілітаційний центр «Соча» та разом із Президентом України взяла участь у церемонії відкриття пам’ятника Григорію Сковороді.

Під час зустрічі Марини Порошенко та дружини Президента Словенії Тані Печар з керівництвом «KRKA» перші леді ознайомилися з виробничими потужностями компанії  та її соціальними проектами, які спрямовані на покращення здоров’я та якості життя громадян країн Європи. У рамках одного із таких проектів голова Правління представництва компанії «KRKA» в Україні Само Комел вручив Дружині Президента України сертифікат на передачу медикаментів вартістю 240 тис. грн. Серед медичних препаратів – антибіотики, засоби для лікування гострих запальних захворювань дихальних шляхів, гормональні та протигрибкові засоби.

Дружина Президента подякувала компанії KRKA за благодійну допомогу як символ дружби і братерства між Україною та Словенією. «Уже найближчим часом надана фармацевтична продукція буде передана в Миколаївську обласну дитячу лікарню, яка щодня обслуговує близько 150 маленьких пацієнтів. І я переконана, що ці ліки допоможуть якнайшвидше одужати нашим дітям та суттєво полегшать роботу українських лікарів», – наголосила Марина Порошенко.

В Університетському реабілітаційному центрі «Соча» пані Марина ознайомилася із діяльністю дитячого відділення одного з найбільших медичних закладів Словенії, який надає комплексну реабілітацію з використанням найсучаснішого реабілітаційного обладнання для дітей з порушеннями нервової системи, опорно-рухового апарату, а також пацієнтів з онкологічними захворюваннями. Технологічне оснащення Центру частково засноване на робототехніці, розробленій у власному дослідницькому центрі або придбаній у найбільш авторитетних світових виробників.

У ході розмови з директором Центру Робертом Цугель, дружина Президента подякувала його працівникам за те, що у 2014-2015 роках у цьому закладі проходили реабілітацію українські військовослужбовці, які отримали поранення в зоні АТО. Марина Порошенко особливо відзначила допомогу дитячого відділення центру «Соча» в лікуванні та протезуванні 10-річної Наталії Лафазан, яка отримала поранення під час обстрілу Маріуполя у серпні 2015 року.

Сторони домовилися про напрацювання спільної програми навчання українських реабілітологів, спеціалістів з лікувальної фізкультури, психологів та логопедів для їх  подальшого залучення до надання додаткових послуг в інклюзивних школах України.

ф

Офіційний візит Президента до Республіки Словенія

08 Листопада 2016 – 09:32





































































































































































































ф

Офіційний візит Президента до Республіки Словенія

08 Листопада 2016 – 09:32




























Президент Петро Порошенко в рамках офіційного візиту до Республіки Словенія провів зустріч з Президентом цієї країни Борутом Пахором, 8 листопада 2016 року

© Фото Михайла Марківа







































































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *