СЛОВОПИС ПРОТИ ТРАМПА АБО СВЯТКУВАННЯ УКРАЇНІЗАТОРІВБільшість людей в шоці…

День народженя проекту “СловОпис” – 3 роки! (00:01:46)
СЛОВОПИС ПРОТИ ТРАМПА АБО СВЯТКУВАННЯ УКРАЇНІЗАТОРІВ

Більшість людей в шоці – тепер президентом США буде Дональд Трамп. В Університеті Грінченка ця новина обговорювалася лише мимохідь. Ні, нам не начхати на долю найвпливовішої країни світу. Просто ми відзначали іншу подію – День української мови та писемності. Ця дата для університету та «Астудії» вдвічі трепетніша, адже це ще й День народження проекту СловОпис.

Йому вже 3 роки! Символічним є те, що він народився в стінах Університету Грінченка. Таким чином студенти та викладачі продовжують справу Бориса Дмитровича. А ще наступний рік грінченківці визначили днем української мови. Кожного року проголошується рік якоїсь європейської мови. Ми вирішили зламати систему і влаштувати рік своєї рідної української мови. Маємо серйозно підґрунтя для таких ініціатив успіх проекту «СловОпис» – 400 блогів, 800 інформаційних карток, десятки експедицій, три роки українізації, яка подарувала проекту 30 000 підписників.

СловОпис святкував з розмахом. Проект провів ребрендинг, змінив оформлення, створив низку нових концептуальних мотиваційних постерів. Приготував подарунки для всіх гостей святкування – культурологічний тест на знання київських топонімів. А ще проект збирав в усіх охочих авторські мотиватори, які закликають спілкуватися українською. Причин для цього знайшлося більше, ніж достатньо. Грінченківці назвали українську рідною, материнською,співучою. Величали мовою кохання, миру, добра та любові. Найкраще, певно, написав доктор педагогічних наук Володимир Луговий: «Українська мова як фундаментальний принцип життя, володіння доведення і мотивації не потребує!»

СловОписці кажуть, що особливо гріє душу те, що аудиторія проекту зростає кожного дня. Це означає те, що інтерес до української мови збільшується. А отже поглиблюється розуміння важливості спілкування рідною мовою. А якщо ви до сих пір не знайшли відповідь на питання «Какая разница?», СловОпис іде до Вас!

#astudiya #grinchenko #ukraine #birthday #celebration #university

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *