Меру і секретарю Бучанської міської ради повідомлено змінену підозру

Меру і секретарю Бучанської міської ради розширено обвинувачення і 10 листопада 2016 року повідомлено вже змінену підозру, а саме додатково інкриміновано ще 10 га незаконно відчужених земель. Про це відповідаючи на запитання журналістів поінформував начальник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк.

Він зазначив, що за скаргою секретаря Бучанської міської ради рішенням апеляційного суду стосовно нього скасовано обраний запобіжний захід та відсторонення його від займаної посади.

Генпрокуратурою до суду внесено клопотання про відсторонення секретаря Бучанської міськради від посади і застосування стосовно нього запобіжного заходу.

Також начальник Департаменту Генпрокуратури поінформував про запобіжний захід стосовно мера Бучі: «якщо він буде співпрацювати зі слідством, то нас задовольняє наявний на сьогодні запобіжний захід – домашній арешт, якщо ж він буде протидіяти, буде тиснути на свідків, підбурювати людей, то ми це будемо розцінювати як чинення перешкод слідству, і, відповідно, будемо ініціювати зміну запобіжного заходу на тримання під вартою».

Нагадаємо, Генеральною прокуратурою України продовжується досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою мера та секретаря Бучанської міської ради у зловживанні службовим становищем під час передачі у власність фізичним і юридичним особам земель лісового фонду.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *