У монашій семінарії Воплоченого Слова освятили іконостас

13 листопада Міжнародна семінарія св. Вітальяна, Папи, Згромадження Воплоченого Слова, приймала владику Діонісія (Ляховича), Апостольського візитатора для українців Італії. Цього дня єпископ завітав до семінарії, щоб освятити іконостас у каплиці для Східних обрядів.

Свято розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією, яку разом із владикою співслужили: ректор о. Андрес Бонелльо, отці-форматори семінарії та інші отці Згромадження. Присутніми на Літургії також були декілька представників школи «Християнська Русь», що в містечку Серіяти (Регіон Мілану), які відгукнулися на прохання написати ікони для іконостаса, чим зробили чималий внесок у формування майбутніх священиків-місіонерів Східних Католицьких Церков (зокрема маємо семінаристів з України та Росії – візантійського обряду, а також з Єгипту – коптійського обряду). Також був Маріо Спагетті, представник групи конструкторів і будівельників іконостаса. Урочистості додали сестри-монахині Згромадження служебниць Господа і Діви Марії з Матара, які своїм співом супроводжували Літургію.

У проповіді владика Діонісій розкрив суть і важливість іконостаса у Східній Церкві: «Ікони є наче тими віконцями, що відкривають нам небесний, Божий світ».

По закінченні Літургії всі присутні процесійно пішли до каплиці для східних обрядів, де саме і відбувся Чин благословення та освячення іконостаса. Після цього о. Антоній Вацеба, форматор семінарії та відповідальний за формування братів східних обрядів, висловив слова вдячності всім жертводавцям і тим, хто посприяв спорудженню самого іконостаса та розпису ікон. А представники спільноти «християнська Русь» коротко розповіли про процес розпису ікон.

Після урочистої частини всі присутні відправилися до семінарійної трапезни, де була вечеря і коротка святкова програма, у якій також представили спеціально підготоване відео з фотографій про спорудження іконостаса: від моменту його проектування на папері і до сьогодні. А на закінчення, о. Андрес Бонелльо від свого імені та від усієї семінарійної спільноти подякував всім, хто спричинився до спорудження, розписування та освячення іконостаса: «Ще в недалекому 2010 році, – сказав отець, – ідея іконостаса виглядала чимось нереальним та нездійсненним… Дякуємо Богу і всім людям доброї волі за працю та жертовність».

Семінарійна спільнота Згромадження Воплоченого Слова (Італія)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *