Спілка української молоді відзначила 70-ту річницю відновлення у діаспорі

Спілка української молоді, яка минулого року відсвяткувала 90-ліття з часу створення, днями відзначила 70-ту річницю відновлення своїх структурних осередків у діаспорі. Урочистості з цієї нагоди відбулися в Лондоні.

Про це VIDIA повідомили у прес-службі СУМ.

Урочистостям передувало засідання Світової Управи СУМ, міжкрайова зустріч дружинників та відвідини лондонського музею визвольної боротьби імені Степана Бандери.

Численних гостей та учасників ювілейних святкувань, що прибули з різних куточків світу, організатори вітали в приміщенні Українського Клубу.

На добру справу присутніх поблагословив капелан СУМ у Великій Британії о.Богдан Матвійчук. Священик закликав молодь не тільки пам’ятати про минуле, але вже сьогодні творити майбутнє.

З вітальним словом до присутніх звернувся Голова Крайової Управи СУМ у Великій Британії др.Зенко Фінів, Голова Світової Управи СУМ др.Андрій Бігун.

Вони наголосили на важливості плекання та примноження добрих традицій, які започаткували попередні покоління СУМівців, а також – до єднання молоді навколо справи служіння Богові та Україні.

Організаційний референт СУ СУМ др.Святослав Липовецький виступив з доповіддю на тему «Відновлення СУМ в Діаспорі». Він наголосив, що за кілька років, які минули з часу відновлення у 1946 організаційних клітин СУМ на еміграції, Спілка охоплювала значну частину молоді в таборах DP (переміщених осіб), а вже в кінці 40-их поширила свою діяльність на дітей. Згодом кількість країн, де були засновані сумівські клітини, сягнула числа 18.

«Важливо, що Спілка Української Молоді виховує у свого членства глибокі патріотичні почуття до України та неухильно діє під кличем “Честь України – Готов боронити!”», – йдеться у вітальній адресі, яку надіслав голова СКУ Євген Чолій. – Цей клич набув особливої актуальності тепер, коли Російська Федерація нелегально окупувала Автономну Республіку Крим та веде на Сході України жорстоку військову агресію. І тому сьогодні Світовий Конґрес Українців закликає всіх сумівців усвідомити серйозність цих загрозливих викликів та всіма своїми діями стояти на сторожі честі і свободи нашої духовної Батьківщини України».

Нагадаємо, українців просять підтримати проект, що допомагає школярам вступати у закордонні виші.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *