Зведені дані АТО – 15 листопада

Луганський напрямок

У Щасті та східніше вчора бойові дії не велися. Основна активність ворога припала на район окупованого Слов’яносербська, перш за все у Кримському. Також бойові дії велися у Попаснянському районі. Під час обстрілів, окрім легкого озброєння, окупанти інтенсивно застосовували міномети.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 9 ворожих обстріли, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Бойові дії вчора почалися з ранкового мінометного обстрілу з боку противника у Луганському. Протягом години по наших позиціях було випущено більше 20 мін. Вже надвечір противник застосував 122-мм гармати в бік Новобахмутівки Ясинуватського району. Цей обстріл був потужнішим та тривалішим. Також тривають інтенсивні перестрілки в авдіївській промзоні. Під Горлівкою та в Донецькому аеропорту вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 4 ворожих обстріли, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Значно знизилася кількість ворожих обстрілів. Противник порушував режим тиші у трьох точках – Красногорівці, Мар’їнці та Широкиному. Незважаючи на певну деескалацію, окупанти застосовували важке озброєння – міномети та 152-мм гармати. ¾ обстрілів припали на темну пору доби – на світанку та після заходу сонця.

Внаслідок агресивних дій окупантів у Мар’їнці пошкоджено приміщення двох шкіл.

У школі №1 розбиті і посічені 42 вікна. Незважаючи на обстріли ця школа продовжує працювати, і в ній навчаються 157 дітей.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 6 військовослужбовців отримали поранення. Це сталося в Авдіївці під час ворожого обстрілу.

Підтверджені втрати противника. 2 окупантів ліквідовано, 3 – поранено. Ці втрати понесли так звані «2-а» та «100-а бригади» російсько-окупаційних військ.

Поліцейські міста Рубіжне, що на Луганщині, затримали чоловіка, який намагався продати набої.

Про «комерсанта» повідомив місцевий мешканець, зателефонувавши до відділення поліції. Затриманий з метою власної наживи хотів продати 60 набоїв до автомата Калашникова.

Також у Слов’янському районі Донеччини правоохоронці затримали місцевого мешканця, який хотів позбутися боєприпаса для підствольного гранатомета.

Схожа історія трапилася в селі поблизу Краматорська, де поліцейські зупинили чоловіка, який у кармані куртки переносив два корпуси гранат РГД-5 без запалів.

А у Селидовому вдома у місцевого мешканця правоохоронці виявили гранату Ф-1, 2 димові шашки та холодну зброю.

Офіцери Нацгвардії – захисники Южноукраїнської АЕС, склали заліки з бойової та спеціальної підготовки.

Минулого тижня особовий склад виконував нормативи з тактичної та гуманітарної підготовки, зі знання військових статутів, навчальних стрільб та фізичної підготовки, і захисту від зброї масового ураження.

Також днями криворізькі гвардійці провели тактичні польові заняття і вчилися оборонятися під час наступу противника.

Особливо ретельно відпрацьовувалося висування до місця виявлення ворога, дії в оточенні та побудова оборони.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *