На придбання автобусів та підтримку освіти в об’єднаних громадах спрямовано 1,6 млрд грн

Уряд перерозподілив 1 млрд 615 млн 896 тис грн резерву коштів та нерозподілених видатків освітньої субвенції, щоб посилити матеріально-технічну базу шкіл, продовжити закупівлю шкільних автобусів для опорних закладів та підтримати освіту в об’єднаних територіальних громадах.

За пропозицією міністра освіти і науки, представника партії «Народний фронт» Лілії Гриневич відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів.

«Перерозподіл цих коштів освітньої субвенції, що складають більш ніж півтора мільярда гривень, дасть нам змогу суттєво підтримати українську освіту: запобігти виникненню заборгованості по заробітній платні перед працівниками ЗНЗ та з оплати комунальних послуг та енергоносіїв і, що не менш важливо, направити кошти на подальший розвиток української освіти»,- наголосила Лілія Гриневич.

Завдяки перерозподілу коштів, на поточні видатки та на оновлення матеріально-технічної бази українські школи отримають 815 млн. 896,6 тис гривень.

Для підтримки об’єднаних територіальних громад у придбанні шкільних автобусів, оснащенні шкіл засобами навчання та комп'ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання, впровадженні енергозберігаючих технологій – перерозподілом передбачено 300 млн. грн.

Окремо кошти в розмірі 300 млн. грн. також передбачені на оснащення засобами навчання ЗНЗ з поглибленим вивченням природничих та математичних предметів та опорних закладів.

200 млн. грн з перерозподілу виділено на закупівлю автобусів для підвезення школярів до опорних шкіл. Як і раніше, придбання автобусів здійснюватиметься на засадах співфінансування 70% – з державного бюджету та 30% – з місцевих бюджетів.

Офіційний сайт: http://nfront.org.ua/

Приєднуйся!
Facebook: https://www.facebook.com/nfront.org.ua
Twitter: https://twitter.com/NarodnyiFront
Google+: https://plus.google.com/+NfrontOrgUa2014/posts
Youtube: https://www.youtube.com/user/NarodnyjFront

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *