Гроші на створення Музею Революції гідності проситимуть у благодійників

Президент України Петро Порошенко виступив ініціатором створення благодійного фонду зі збору коштів для будівництва Музею-Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Він же пообіцяв стати першим спонсором такого фонду.

Журналісти «Радіо Свобода» спробували вияснили, як швидко вдасться збудувати сам Музей, йдеться у матеріалі видання.

Виступаю ініціатором і першим спонсором створення благодійного фонду зі збору коштів для будівництва Музею-Меморіалу Героїв Небесної Сотні pic.twitter.com/TNZaMMDpF0

— Петро Порошенко (@poroshenko) 21 листопада 2016 р.

Музею-меморіалу Революції гідності знайдуть місце на Алеї Героїв Небесної сотні – вулиці, де загинуло найбільше людей під час протистоянь із правоохоронцями у лютому 2014 року. Президент Петро Порошенко заявив, що дасть гроші на створення благодійного фонду зі збору коштів на цей проект.

«Спорудження, наповнення і підтримка в подальшому музею Революції буде логічним продовженням цієї об’єднуючої місії Майдану. Комплекс не лише фактом свого існування, але і розташуванням, і виглядом повинен нагадувати про ту високу ціну, яку український народ заплатив за незалежність, за свободу, за демократію», – сказав Петро Порошенко 21 листопада, виступаючи з нагоди третьої річниці початку Євромайдану.

Музей Революції гідності вже майже рік має директора – громадського діяча та музейника Ігоря Пошивайла. За його словами, місце, про яке говорить Порошенко, є непростим у юридичному сенсі – на нього багато претендентів.

Наступний етап роботи, тобто проведення міжнародного конкурсу, можна буде проводити лише тоді, коли музей дійсно, а не лише декларативно, отримає у своє розпорядження землю, каже він.

Також багато чого залежатиме від фінансування, говорить Пошивайло. На саме зведення музею у проекті держбюджету на 2017 рік грошей не передбачено, лише на певні статті з його утримання, каже директор. Тож фінансування на спорудження шукатимуть із зовнішніх джерел.

«За досвідом, наприклад, поляків, коли є політична воля – такий музей можна створити за рік, але це екстремальні умови. Частіше процес триває 5-10 років», – говорить директор музею.

Нагадаємо, у річниця Євромайдана демонстранти у Києві підпалили шини та «офіс Медведчука».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *