Нові результати співпраці органів прокуратури та Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» у подоланні корупції

Заміна критики правоохоронних органів з боку об’єднаних громадських організацій на конструктивну співпрацю щодня дає нові та реальні результати у викоріненні корупції не лише в центральних органах влади, а і на регіональних рівнях.

Зокрема, за інформацією Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» прокуратурою Івано-Франківської області розпочато 2 кримінальні провадження, одне з яких уже направлено до суду, заявлено 2 позови, внесено 3 подання, направлено 2 листа в Івано-Франківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України для початку розгляду справи про захист економічної конкуренції.

Так, направлено до суду обвинувальний акт щодо директора комунального підприємства, який розтратив та використав не за цільовим призначенням бюджетні кошти в сумі 23 млн грн за (ч. 5 ст. 191– санкція якої передбачає покарання до 12 років позбавлення волі, ч. 2 ст. 210 КК України).

Розпочато кримінальне провадження за фактом придбання депутатом місцевої ради земельної ділянки на аукціоні, який навіть не оголошувався (ч. 1 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем).

Під час опрацювання інформації щодо проведення відділом освіти райдержадміністрації закупівлі послуг їдалень (послуг харчування дітей) на суму 469 тис грн встановлено, що учасниками процедури закупівлі були фактично чоловік (директор приватного підприємства) та дружина (приватний підприємець), тобто пов’язані особи.

Однак комітет з конкурсних торгів, який складається з працівників відділу освіти, не відмовив цим особам в участі у процедурі закупівлі та не відхилив їхні пропозиції.

За результатами розгляду подань прокуратури в порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» голову, заступника голови та членів комітету з конкурсних торгів притягнуто до дисциплінарної відповідальності, їм оголошено догани (загалом 4 особи).

Крім цього, на підставі листа прокуратури Івано-Франківським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України розпочато розгляд справи про захист економічної конкуренції з подальшим накладенням за наявності підстав штрафних санкцій та заборони участі вказаним суб’єктам на певний строк у процедурах закупівель за бюджетні кошти.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *