Продовжується візит до Великої Британії делегації Генеральної прокуратури України на чолі з Юрієм Луценком

 У четвер, 24 листопада 2016 року, відбулися чергові двосторонні зустрічі Генерального прокурора Юрія Луценка з представниками компетентних органів Сполученого Королівства, а саме Національного агентства по боротьбі зі злочинністю (за участю представників Міністерства внутрішніх справ Великобританії) та Бюро по боротьбі з шахрайством в особливо великих розмірах.

Основною метою вказаних зустрічей є обмін досвідом у розслідуванні тяжких фінансових, економічних та корупційних злочинів та обговорення перспектив створення спільних слідчих груп в найбільш актуальних кримінальних провадженнях.

Поряд з цим, Юрій Луценко дав інтерв’ю українській службі ВВС, в якому розповів про досягнення очолюваного ним відомства у боротьбі із злочинністю, корупцією, а також про процес реформування органів прокуратури України.

«Організована злочинність сьогодні не зважає на державні кордони, а тому надзвичайно важливим є співробітництво наших відомств у протидії транснаціональним правопорушенням», –  відзначив Юрій Луценко.

Британська сторона зі свого боку висловила готовність у наданні Генеральній прокуратурі України підтримки на шляху реформування органів прокуратури України та боротьби зі злочинністю, у тому числі у кримінальних переслідуваннях стосовно колишніх високопосадовців.

За результатами зустрічей сторонами досягнуто домовленостей щодо подальшого розвитку конструктивної співпраці.

 

Управління міжнародно-правового співробітництва
та європейської інтеграції

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *