Однією з найважливіших подій дня у Брюсселі для мене став виступ на …

Однією з найважливіших подій дня у Брюсселі для мене став виступ на засіданні Комітету у закордонних справах Європейського парламенту та розмова з майже сотнею депутатів. Дякую за запрошення другові України – керівнику Комітету Ельмару Броку.

Я говорив про наше становище, про війну Росії проти України, про те, що нам вдалося врятувати країну від економічного колапсу, про те, що чи не вперше в історії ми зуміли вистояти проти прямої російської агресії і розпочати масштабні зміни і зрушення.

Я відчував підтримку депутатів Європейського парламенту – у запитаннях, у коментарях, у щирому інтересі до того, як змінюється Україна.

Я говорив прямо і відверто. Ми очікуємо від Європейського Союзу виконання його частини домовленостей і твердої політичної волі за нинішніх міжнародних обставин. Таку волю сьогодні демонструє український народ. Внутрішні політичні чи бюрократичні колізії не можуть робити Україну заручником. Сьогоднішня розмова у Європейському парламенті підтверджує, що в нас – багато союзників. Вірю у спільну позицію і тиск задля необхідного результату.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *