Столична прокуратура повернула громаді Сквер Небесної сотні

Прокуратура міста Києва відстояла свою позицію у суді щодо повернення у державну власність земельних ділянок на вул. Михайлівській, 24-26 та Михайлівській площі у Шевченківському районі м. Києва, де громадою міста облаштовано Сквер Небесної сотні. Про це під час брифінгу повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко.

Так, за наслідками судового розгляду рішенням Господарського суду м. Києва від 01.12.16 у повному обсязі задоволено позов столичної прокуратури про визнання незаконними і скасування рішень, визнання недійсними договорів, визнання відсутності права, відновлення становища, що існувало до порушення, а також витребування цієї землі.

Нагадаємо, що вказані земельні ділянки знаходяться в межах Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ», на території пам’ятки археології національного значення – Культурний шар Города Ярослава, в межах охоронної зони ансамблю споруд Софіївського собору у м. Києві та належать до земель історико-культурного призначення національного та місцевого значення, де забороняється будь-яке будівництво, крім, будівництва лише особливо важливих споруд за індивідуальними проектами.

Однак, усупереч закону спірні ділянки були надані Київрадою під комерційне будівництво.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *