Трамп: Сполученим Штатам треба припинити цикл «інтервенцій та хаосу»

Новообраний президент США вважає, що країна повинна зосередитися на боротьбі з «Ісламською державою»

Новообраний президент Дональд Трамп накреслив принципи військової політики США, згідно з якими країна буде уникати втручання в конфлікти за кордоном, і замість цього в значній мірі зосередиться на боротьбі з бойовиками «Ісламської держави».

Про це Трам заявив у виступі перед велелюдною аудиторією в Феєтвіллі. Це місто в Північній Кароліні стало черговою зупинкою в його «турне подяки» штатами, що відіграли вирішальну роль в його перемозі на виборах 8 листопада.

«Ми будемо застосовувати військову силу тільки тоді, коли це стосуватиметься інтересів національної безпеки США. Відтепер ми не будемо прагнути скидати іноземні режими, про які ми нічого не знаємо, якими ми не повинні займатися, – сказав Дональд Трамп. – Замість цього ми повинні сфокусуватися на боротьбі з тероризмом і знищенні ІДІЛ. Так ми і будемо робити».

Новообраний президент пообіцяв провести серйозне відновлення збройних сил США, які, на його думку, переживають надмірні навантаження.

Трамп сказав, що замість того, щоб витрачати гроші на війну, він буде інвестувати у відновлення старіючих американських доріг, мостів і аеропортів.

При цьому Трамп сказав, що хоче збільшити витрати на військові потреби. Для того щоб знайти необхідні кошти, Трамп пообіцяв звернутися до Конгресу з пропозицією зняти обмеження на оборонні витрати, введені в рамках секвестру державного бюджету.

Трамп сказав, що будь-яка країна, яка розділяє ці цілі, буде вважатися партнером США.

«Ми нікого не забуваємо. Ми хочемо зміцнювати давні дружні зв’язки і встановлювати нові», – сказав він. За його словами, політика «інтервенції і хаосу» повинна припинитися.

«Зміцнення наших збройних сил буде не актом агресії, а превентивним актом, – сказав він. – Одним словом, ми будемо прагнути до миру за допомогою сили».

На мітингу у Північній Кароліні, Трамп також офіційно повідомив про висунення кандидатури на посаду глави Пентагону генерала у відставці Джеймса Маттіса.

Затвердження Маттіса на цій посаді вимагає дозволу Конгресу. Згідно із законом, колишні військові мусять чекати сім років, щоб обійняти посаду міністра оборони США. Маттіс подав у відставку з Корпусу морської піхоти несповна 4 роки тому.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *