У Новоазовську знайдено велике скупчення озброєння калібром 122 мм окупаційних військ РФ

Російські окупаційні війська продовжують провокаційні обстріли з артилерійських гармат уздовж усієї лінії розмежування. За офіційними даними інтерактивної мапи обстрілів зони бойових дій, приблизно о 17:00 9 грудня населений пункт Широкине обстріляли з гармат калібром 122 мм.
Крім цього, як повідомляє прес-центр штабу АТО, за минулу добу, 10 грудня, з артилерійських гармат калібром 152 мм і 122 мм обстріляли населені пункти Водяне, Широкине й Лебединське, що на схід від Маріуполя.

За повідомленнями місцевих жителів, в одному з районів Новоазовська (координати: 47°06’37.1″N 38°02’57.5″E) базується приблизно 10 одиниць 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика»  (відповідно до мінських домовленостей, артилерійські гармати калібром понад 100 мм мають бути відведені не менш як на 25 км від лінії розмежування), а також приблизно 15 одиниць тентованої автомобільної техніки.

Саме цю база озброєння й техніки активно використовують російські окупанти для проведення турбуючих провокаційних обстрілів мирних жителів та позицій українських силовиків на Маріупольському напрямку.

Ця база техніки не вперше потрапляє в поле зору волонтерів та інсайдерів міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm. Так, у вересні 2016 волонтерська аеророзвідка передала аерофотознімок, на якому було зафіксовано не менше 8 одиниць САУ 2С1 «Гвоздика».

Те, що базу постійно використовують як місце дислокації заборонених рипів озброєння, підтверджено також супутниковими знімками за 2016 рік.

Нагадуємо, що в травні 2016 проросійські терористи не допустили 
патруль місії ОБСЄ в Новоазовськ і навіть зробили попереджувальний постріл у повітря, після чого членам місії довелося ретируватися.

На основі проведених раніше InformNapalm OSINT-розслідувань, а також названих вище інцидентів грубого перешкоджання діяльності ОБСЄ, є всі підстави припустити, що в Новоазовську базуються не тільки проросійські найманці й заборонені типи (калібри) озброєння, але й кадрові російські військовослужбовці, які координують постійні атаки на Маріупольському напрямку.

Під Новоазовськом розвідка InformNapalm раніше вже підтверджувала факти фіксації військовослужбовців 165-ї артилерійської бригади ЗС РФ, 45-ї окремої бригади спеціального призначення Повітряно-десантних військ ЗС РФ, а також артилерійського підрозділу 17-ї окремої мотострілецької бригади 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ.

Матеріал підготував  Andrew Lysytskiy.

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Хочете оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm? — підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *