У Луганськ прибув найбільший гуманітарний конвой від ООН — 54 фури

У ніч з 10 на 11 грудня в Луганськ прибув найбільший гуманітарний конвой від ООН. 54 вантажівки прибули в Луганськ, щоб надати допомогу мирним жителям, які постраждали внаслідок війни на сході України. 
Інформації про це поки немає у ЗМІ, але вже надходить інформація із соціальних мереж.

Про прибуття гуманітарного вантажу в Луганськ уже повідомили на офіційній сторінці у Твіттері Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Україні.

Last night our largest convoy this year – 54 trucks – reached the city of Luhansk with aid for people affected by conflict in east #Ukraine pic.twitter.com/DHYsLIUzGP

— UNHCR Ukraine (@UNHCRUkraine) 11 декабря 2016 г.

Інформацію про прибуття гуманітарного вантажу також підтвердив луганський блогер Савелій Вассерман. Він підкреслив, що на контрольованій терористичною організацією “ЛНР” території на висвітлення інформації у ЗМІ про прибуття гумконвою ООН стоїть жорстка заборона (!): “Про це заборонено писати та говорити у наших медіа”, – заявив блогер.

Напевно, російські ЗМІ також будуть уникати цієї теми, адже справжня гуманітарна допомога від ООН, на відміну від розпіарених гумконвоїв РФ, дійсно має допомогти нужденним в окупації. А вантажі з напівпорожніх російських вантажівок осідають на прилавках крамниць І. Плотницького.
У коментарях луганських блогерів користувачі соцмережі скептично говорять про те, чи дійде допомога до людей, чи буде як завжди експропрійована російськими бойовиками та окупаційною владою терористичної організації “луганська народна республіка”.

Нагадуємо, що раніше, 9 листопада, офіційний представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік заявив, що автоколона Управління верховного комісара у справах біженців, яка складається з дев’яти вантажних автомобілів з базовими гуманітарними товарами та будматеріалами для ремонту будинків, перетнула контрольно-пропускні пункти й прибула в Луганськ 7 листопада, вперше за три місяці.

Якщо російські куратори бойовиків “ЛНР” не хочуть, щоб люди дізналися про гуманітарну підтримку ООН, то давайте допоможемо прорвати цю інформаційну заглушку і донести важливу інформацію до населення. Луганці мають знати, що ця допомога адресована їм, а не крамницям Плотницького.

Матеріал підготував Andrew Lysytskiy.

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Хочете оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm? — підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *