Солдат строкової служби ЗС РФ зафіксований на Донбасі

Військовослужбовців строкової служби ЗС РФ (так званих строковиків) не було видно і чути на Донбасі з часу боїв за Іловайськ та Дебальцеве. Та, як зясувалося, вони трапляються на окупованих територіях і зараз, у 2016 році.

Під час моніторингу соціальних мереж у поле зору волонтерів InformNapalm потрапив один із бойовиків, який після детального вивчення профілю був ідентифікований як Павло Дикий, 02.02.1992 р. н., військовослужбовець-контрактник 11-ї окремої інженерної бригади (в/ч 45767, Каменськ-Шахтинський, Ростовська область, Південний військовий округ РФ). Дикий розсекретив на Донбасі не тільки себе, а й солдата строкової служби Олексія Теплих із тієї самої військової частини. Обоє мають статус воєнних злочинців, які виконують протизаконні накази вищих військових керівників Російської Федерації.

Хронологія ідентифікації

Фото з шевроном «Сомалі» та ще одне, розміщене в альбомі Павла Дикого під назвою «днр».

Колективне фото для майбутнього впізнання.

Фотографії з коментарем про дату зйомки: «ДНР», 24.04.2016.

Аналіз профілю Павла Дикого

Для ідентифікації військової частини, у якій служив Дикий, проаналізуємо кілька фото, викладених Павлом ще 27 вересня 2013 року. Знімок, який ви бачите нижче, виявили у його товариша по строковій службі Олександра Тарасова, який виклав цю спільну фотографію на рік раніше, 30 вересня 2012 року. Фото зроблене на території в/ч 45767 у Каменськ-Шахтинському, в так званій курілці – місці для куріння на території військової частини.

Фото строкової служби Олександра Тарасова також говорить про його належність до інженерних військ.

Павло Дикий на спільних знімках з Іваном Цигановим (фото зроблені у січні 2016 року в казармі в/ч 45767)

Фотографія за січень 2016 року, на якій видно коридор казарми, прикрашений новорічними прикрасами:

Примітка. Іван Циганов та Олександр Тарасов у цьому розслідуванні виступають тільки як сполучна ланка між воєнними злочинцями, названими у статті, і військовою частиною 45767.

Додаткові фото з казарми з місця служби.

Викладений Іваном Цигановим 9 травня 2016 року скріншот «100 днів до дембеля» говорить нам, що свої фото він публікував у соцмережі відразу в день зйомки.

Додатково підтверджує належність Павла Дикого до в/ч 45767 і його участь у закритій групі ВК «Інженерні Війська. в/ч 45767 Каменськ-Шахтинський»

Та повернімося до знімків, які в альбомі контрактника ЗС РФ Павла Дикого підписані так: «днр, 24.04.2016».

На фото один із бойовиківу балаклаві. Після проведення порівняльного аналізу профілів військовослужбовців, по надбрівних дугах, формі підборіддя, носа та очей, а також за унікальним розташуванням зубів (видно на усмішці з-під балаклави) вдалося впізнати строковика Олексія Теплих.

Дивимося, хто вподобав це фото.

Всього 9 осіб, один з нихОлексій Теплих. І це ще раз підтверджує, що впізнання проведено правильно.

Ви самі, порухавши вказівник на наступному фото вліво-вправо, можете порівняти обличчя людини зліва з обличчям бойовика в масці з щойно наведеного групового знімка.

Ще кілька фото для порівняння обличчя.

Олексій Теплих, 13.03.1995 р. н., військовослужбовець, проходив строкову службу у в/ч 45767 міста Каменськ-Шахтинський. Строк його служби закінчився 2 липня 2016 року – на доказ цього Теплих виклав у соцмережу скріншот додатка, який рахує дні до дембеля.

А ланкою, якої бракувало для ідентифікації, стало спільне фото Олексія Теплих та Івана Циганова, про якого ми писали вище.

З 2008 року період строкової служби в Росії становить один рік. Це видно й за додатком «Дембель-метр», яким користуються багато строковиків. Виходить, що Олексій Теплих почав строкову службу в липні 2015 року, а у квітні 2016-го він перебував в Україні, на окупованих територіях, і фотографувався з бойовиками «ДНР» (чи іншими військовослужбовцями РФ).

Так доведено черговий факт «навчань», які проходять російські строковики на території окупованого Донбасу під керівництвом досвідченіших солдат-контрактників ЗС РФ, таких як Павло Дикий.

Зауважимо, що від російського Каменськ-Шахтинського до українського Донецька приблизно 5 годин їзди автомобілем, а до Луганська – півтори години, тож російських солдат-строковиків можна хоч щодня завозити до гарячих точок на лінії розмежування, щоб вони набралися бойового досвіду, і не хвилюватися, що солдат довго не буде у військовій частині, адже їх можна швидко повернути у місця постійної дислокації у містах РФ біля російсько-українського кордону, який повністю контролюють ЗС Росії. Звісно, якщо тільки солдат не перейде з рідкого стану в газоподібний і не буде відправлений вантажем-200. На цей випадок є указ про засекречування втрат – спишуть на нещасні випадки під час навчань.

Матеріал підготував Відаль Сорокін

 

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Хочете оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm? — підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *