Лікар із Канади навчив українських колег встановлювати міо-протези рук

За два з половиною роки діяльності Проекту підтримки протезування в Україні, створеному українцями з Канади, вдалося впровадити в Україні міо-протезування верхніх кінцівок. Тепер, щоби отримати високоякісний протез руки, українцям не обов’язково їхати за кордон.

Про це у своєму блозі написала засновниця Проекту Антоніна Кумка, передає VIDIA.

«Більше двох років тому наша команда на волонтерських засадах вперше прилетіла в Україну навчати українських протезистів та реабілітологів новітнім технологіям протезування. Саме тоді, вперше, безкоштовно Україна побачила міо-електричні протези рук і українські протезисти почали вчитися їх встановлювати», – розповіла Антоніна.

За її словами, минулої весни команда Проекту вперше офіційно сертифікувала трьох українських протезистів з Харкова, Львова та Києва у встановленні найсучасніших біонічних протезів передпліччя та плеча: «Завдяки цьому державою були визначені граничні ціни на такі протези і їх дозволили робити за державний рахунок в Україні, не за кордоном. Всупереч опору системи та жадібних комерційних компаній та дистриб’юторів. Нещодавно такі руки були уже встановлені у Харкові сертифікованим нами протезистом».

«Далі, ми працювали над тим, аби навчити і сертифікувати українців у виготовленні та встановленні протезів часткової ампутації кисті за державний рахунок в Україні. Але так як кошти на таке протезування виділялися через державну програму протезування за кордоном, то один з протезистів нашої команди Чад Нілсон зробив офіційну пропозицію на виготовлення такого протезу як закордонний надавач послуг, але роботу зробив в Україні. Навіщо? Знову ж таки, щоб навчити українців виготовляти та, найголовніше, обслуговували такі протези в Україні», – наголосила Антоніна Кумка.

Крім того, зазначила вона, команда Проекту домовилася про сертифікацію у встановленні таких видів протезів для чотирьох українських спеціалістів державних підприємств, які на сьогодні уже мають ці сертифікати.

«Державна Служба у справах ветеранів війни та учасників АТО нарешті надали Чаду Нілсону можливість здійснити таке протезування в Україні і навчити та сертифікувати українців» – написала засновниця Проекту підтримки протезування в Україні.

Нагадаємо, раніше ми уже повідомляли про приїзд в Україну Чада Нілсона.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *