Ігор Жданов зустрівся зі спортивною та молодіжною громадськістю Маріуполя і Донеччини

20 грудня в Маріуполі в конференц-залі СК «Іллічівець» відбулася зустріч Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова зі спортивною і молодіжною громадськістю міста та регіону.

На зустріч були запрошені видатні спортсмени Маріуполя, директора дитячо-юнацьких спортивних шкіл та керівники молодіжних організацій. Разом з Ігорем Ждановим на питання присутніх відповідали начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик та начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Лілія Золкіна.

У рамках зустрічі було обговорено низку актуальних питань. Одне з них – це проведення в Донецькій області більшої кількості офіційних всеукраїнських змагань (чемпіонатів та Кубків України) з різних видів спорту. Ігор Жданов наголосив, що намагатиметься допомогти в цьому питанні шляхом переговорів з національними федераціями.

Володимир Мицик зробив акцент на перспективах розвитку галузі в регіоні. Зокрема, до 85-річчя Донецької області, яке відзначатиметься в 2017 році, у різних містах та районах планується будівництво спортивних майданчиків зі штучним покриттям та вуличних тренажерів. Оновлення потребує й інша спортивна база регіону, адже нагальним питанням, зважаючи на скасування консолідованого заліку, є створення належних умов для виховання спортсменів найвищого класу.

Ігор Жданов відзначив, що одним з пріоритетів державної політики в галузі залишається розвиток дитячого спорту, адже саме з нього йдуть витоки великих спортивних перемог України. Він підкреслив, що спортивні функціонери, тренери, молодіжні активісти несуть особисту відповідальність за виховання здорового свідомого майбутнього покоління і повинні по-максимуму взяти користь з конкурсів і грантів, які на території Донеччини сьогодні проводять різноманітні міжнародні організації.

Управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *