«Нагодуй солдатів, Харків!» волонтери вже два роки готують сушені суміші для бійців АТО

«Нагодуй солдатів, Харків!» – волонтери вже два роки готують сушені суміші для бійців АТО

Подивитися на технологічний процес та ближче познайомитись з проектом можна було 15 грудня в рамках фестивалю громадських ініціатив «Соціальний вітамін».

Волонтерська група готує для бійців у зоні АТО готові суміші, з яких за допомогою води можна в польових умова приготувати смачний та поживний обід. Свіжі овочі та фрукти миють, очищають, певним чином нарізають та сушать. Після цього збирають з овочів, спецій та інших інгредієнтів суміші за власними рецептами та порційно розкладають по пакетах. Ідею, за словами координаторки групи Наталії Долгополової, позичили в туристів-похідників. Усього в арсеналі «Нагодуйок» 15 видів супів, 4 види борщу та безліч варіантів каші. До складу сумішей окрім овочів входять ще крупи чи макарони, спеції та сушене м'ясо. Також вони готують для бійців «десерти» у вигляді енергетичної пасти в тюбиках та енергетичних батончиків.

Проект з’явився два роки тому, коли ситуація з держзабезпеченням бійців АТО було достатньо критичною. І хоча за словами Наталії, ця зараз проблема вже не на стільки гостра, проте запит на їх роботу досі є. Волонтери зазначають, що бійцям на передовій часто не вистачає саме «домашньої» їжі, а сушені суміші стали для них непоганою заміною та легкі в приготуванні.

Символічним «вхідним квитком» на захід став кілограм свіжих яблук, які одразу пішли «під ніж». Прямо на презентації, усі охочі могли разом із волонтерами долучитися до технологічного процесу.

Допомогти проекту «Нагодуй солдатів, Харків!» можна, зв’язавшись з координаторами на Фейсбуці (https://www.facebook.com/groups/nagoduysoldata/), чи за телефонами 050 632 08 00, 063 453 06 88 (Наталія), 067 260 56 03, 050 593 74 34 (Тетяна).

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *