Генпроркуратура повідомила про підозру двом службовцям митного посту «Західний» Київської міжрегіональної митниці

Генеральною прокуратурою України продовжують вживатися системні заходи з протидії митній злочинності, яка насамперед призводить до значних втрат державного бюджету України.

Так, управлінням з розслідування особливо важливих справ спільно із управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру двом службовцям митного посту «Західний» Київської міжрегіональної митниці Міндоходів у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Вказані працівники, порушуючи митні правила, зловживаючи службовим становищем та діючи в інтересах приватного підприємства з метою одержання неправомірної вигоди здійснили митне оформлення імпортованого на територію України товару із заниженою митною ставкою, що призвело до ненадходження до державного бюджету України 1 млн. грн.

Довідково
: санкція ч. 2 ст.364 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років, з конфіскацією майна.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *