25 років дружби України та США у 25 фотознімках

25 років тому Сполучені Штати встановили дипломатичні відносини з Україною. США офіційно визнали незалежність України 25 грудня 1991 року.

До цієї річниці Посольства США в Україні підготувало добірку з 25 фотографій з власного архіву, у яких відображено яскраві моменти цих перших 25 років двосторонніх відносин.

1. На цій  фотографії зображено момент розміщення державного символу Сполучених Штатів Америки на фасаді першої будівлі Посольства США в Києві, яке відкрилося в приміщенні колишнього райкому комуністичної партії 22 січня 1992 року. Перший посол США в Україні Роман Попадюк уперше підняв офіційний прапор над Посольством США в Києві влітку 1992 року. (Фотоархів Посольства США в Україні).

2. Президент США Білл Клінтон у Києві під час свого офіційного візиту в Україну в 2000 році. (Фотоархів Посольства США в Україні).

3. Моніторинг виборів в Україні 2002 року. На фото: Посол США в Україні Карлос Паскуаль і колишня заступниця голови місії в Києві Марі Йованович (Фото: Анатолій Медзик, газета “День”).

4. Державний секретар США Мадлен Олбрайт під час свого офіційного візиту в Україну в 2003 році. (Фотоархів Посольства США в Україні).

5. Підписання двосторонньої міжурядової угоди Президентом США Джорджем Бушем та Президентом України Леонідом Кравчуком щодо започаткування Корпусу Миру США в Україні, Вашингтон, 1992 рік (Фотоархів Корпусу Миру США в Україні).

6. Сенатори США Річард Лугар (республіканець, штат Індіана) і Барак Обама (демократ, штат Іллінойс) біля Меморіалу в Бабиному Яру в Києві під час свого офіційного візиту в Україну в 2005 році (Фотоархів Посольства США в Україні).

7. Зустріч Державного Секретаря США Гілларі Клінтон із студентами Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”, 2010 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

8. Зустріч Президента США Джорджа Буша і Президента України Віктора Ющенка в Києві, 2008 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

9. Сенатор США Джон Маккейн під час концерту гурту Океан Ельзи на Євромайдані у Києві, 2013 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

10. Саманта Пауер, Посол Сполучених Штатів в Організації Об’єднаних Націй, віддає шану загиблим під час Революції гідності в Україні, Київ, 2015 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

11. Посол США Джон Теффт відкриває меморіальну дошку на будівлі колишнього Консульства США в Одесі, 2013 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

12. Американо-українські військові навчання “Сі Бріз” в рамках щорічних масштабних об’єднаних тренувань, що проводяться в акваторії Чорного моря, Одеса, 2015 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

13. Боббі Макферрін, відомий американський джазовий вокаліст і диригент, слухає гру на бандурі у виконанні відомого українського бандуриста Романа Гриньківа, Київ 2010 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

14. Європейське командування армії США оновлює дитячий садочок в Старичах, Львівська область, 2013 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

15. Анжела Хаклес, американська професійна футболістка-півзахисниця, член національної збірної з жіночого футболу США, разом із Флет Стенлі відвідує стадіон “Шахтар” в Донецьку в рамках програми SportsUnited, 2013 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

16. Американський фолк-гурт “Tumbling Bones” із Портленду виступає на фестивалі “Дні Америки у Вінниці”, в рамках програми культурного обміну “Американська музика за кордоном”, 2015 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

17. Віце-президент США Джо Байден виступає з промовою у Верховній Раді України, Київ, 2015 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

18. Посол США Джеффрі Пайєтт разом із представниками Посольства США на Майдані, #United for Ukraine, Київ, 2014 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

19. Посол США Джон Теффт бере участь у церемонії передачі обладнання Державній прикордонній службі України, Київ, 2012 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

20. США надають Україні партію бронеавтомобілів “Хамві” (HMMWV) в рамках військової допомоги Україні, 2015 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

21. Державний секретар США Джон Керрі вітає представників патрульної поліції Києва, 2016 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

22. Посол США Джеффрі Пайєтт бере участь у “Найбільшому уроці англійської мови” (ініціатива побити світовий рекорд Гіннеса із проведення найбільшого за всі часи уроку англійської мови) під час фестивалю “Дні Америки у Львові”, 2016 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

23. Тренування українських військових Сил спеціальних операцій в рамках військової допомоги США Україні, 2016 рік (Фото: Шері Саузерленд).

24. Координатор Державного департаменту США у справах допомоги Європі та Євразії Аліна Романовські відвідує Чорнобильську АЕС, щоб ознайомитись із ходом робіт з приведення об’єкта до екологічно безпечного і надійного стану, 2016 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

25. Посол США в Україні Марі Йованович відвідує ПАТ “Турбоатом”, одне з найбільших підприємств світу з проектування та виробництва турбін для електростанцій, Харків, 2016 рік (Фотоархів Посольства США в Україні).

Оригінал – тут.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *