На Хмельниччині упродовж 2016 року ювенальними прокурорами заявлено 49 позовів на суму 52 млн грн

Захист інтересів держави в сфері охорони дитинства є пріоритетним завданням в роботі ювенальних прокурорів прокуратури Хмельниччини.

Завдяки їх активній роботі упродовж 2016 року в інтересах дітей та держави у цій сфері заявлено 49 позовів на суму 52 млн грн. З них 33 позови на суму 27 млн грн розглянуто та задоволено судом. Як наслідок, захищено та поновлено права 139 дітей.

За заявами ювенальних прокурорів на користь держави добровільно відшкодовано відповідачами більше 24 млн грн.

Зокрема, упродовж минулого року активно реалізовувались представницькі повноваження в частині захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Крім того, з метою захисту інтересів держави при використанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення, наданих у користування професійно-технічним навчальним закладам, органами прокуратури області заявлено 15 позовів про визнання договорів, укладених з комерційними суб’єктами, недійсними та звільнення земельних ділянок загальною площею 1236 га. За результатами судового розгляду звільнено та повернуто державі 422 га землі.

Органи прокуратури реагували й на факти незаконної передачі в оренду суб’єктам підприємництва приміщень загальноосвітніх шкіл для здійснення підприємницької діяльності.

З цією метою прокурорами заявлено 5 позовів про визнання договорів оренди недійсними та звільнення приміщень загальною вартістю понад 800 тис грн, які розглянуто та задоволено судом.

Наразі реально виконано рішень судів на суму, що перевищує 15 млн грн.

Також, під час здійснення представницької діяльності у сфері охорони дитинства прокурорами розпочато 29 кримінальних проваджень та направлено до суду 7 протоколів про вчинення корупційного адміністративного правопорушення у сфері освіти.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *