Порошенка просять врятувати українську службу EuroNews – підпишіть петицію

Президента України Петра Порошенка просять зберегти Українську службу телеканалу Euronews. Відповідна петиція авторства Андрія Куликова з’явилася у четвер, 12 січня, на сайті голови держави, повідомляє VIDIA.

Автор петиції зауважує, що Українська редакція європейського телеканалу EuroNews зі штаб-квартирою у Ліоні, яка є одним з небагатьох голосів нашої країни у Європі, опинилася на межі закриття вже найближчими тижнями. Рішенням керівництва телеканалу припинити мовлення українською пов’язане із відсутністю фінансування і боргами з боку НТКУ.

«Важливо зберегти україномовний медіаресурс у ЄС, що сприяє зміцненню репутації нашої держави як європейської, підвищенню обізнаності європейців щодо України і українців щодо Європи. Проросійська пропаганда в Європі посилюється за активної підтримки Москви», – йдеться у петиції, автор якої звертає увагу, що ліквідація Української мовної служби телеканалу EuroNews відбувається одночасно з розширенням фінансованої Москвою Російської служби каналу.

«Втрата українського голосу на EuroNews у контексті нинішнього геополітичного протистояння буде неприпустимою і несправедливою, – наголошує Андрій Куликов. –  Завдяки Українській службі телеканалу європейські глядачі мали змогу краще дізнаватися не лише про політичне та економічне життя, російську агресію в Україні, але й про культурні, мистецькі події нашої держави, а також про її історію. Чимало матеріалів інших служб EuroNews були підготовані на основі матеріалів і з ініціативи Української служби».

«Пане Президенте, ситуація потребує Вашої уваги і Ваших дій задля збереження Української служби EuroNews», – просить автор петиції.

Підписати її можна тут.

Щоби потрапити на розгляд до Президента петиція має набрати 25 тисяч підписів протягом 90 днів.

Нагадаємо, раніше журналісти у Франції вийшли на страйк проти закриття української редакції EuroNews.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *