Українське Різдво в Угорщині

Святкування Різдва Христового серед українців в Угорщині, розпочалося з святкової Божественної Літургії при українській парафії Покрови Богородиці, в церкві св. Флоріана м. Будапешт. Молитву супроводжував своїм співом новостворений хор «Новус».

На завершення літургії, отець Дам’ян зачитав різдвяне привітання Блженнішого Святослава, Глави УГКЦ. Усі присутні в церкві мали можливість приступити до мирування та поспівати колядки. Друга частина українського християнського свята продовжилася в святковому приміщенні, де на всіх чекала святкова різдвяна страва та різдвяний концерт організований українськими діточками та молоддю У святковому залі на гостей чекав святковий стіл з різдвяними стравами та звучала українська коляда, яку приготовили українські діточки та молодь.

В другий день Різдвяних свят, після Божественної Літургії, відбувся чин обнови подружніх обітів, під час яких, християнські пари, які були в церкві, мали можливість відновити один одному обіцянку вірності. Отець Дам’ян Габорій, душпастир для української громади в Угорщині, поінформував, що цей день в парафії буде днем заснування парафіяльної спільноти Назаретських родин, яка буде входити в світовий рух Назаретських родин. Цього ж дня, українська парафія в Будапешті, започаткувала традицію церковної коляди,  яка розпочалася з церкви та перейшла до українських сімей.

В третій день Різдвяних свят парафіяни відвідали з колядою людей немічних та похилих віком.

Також, колядники парафії Покрови Богородиці в Будапешті відвідали з колядою українське посольство в Будапешті та Державне самоврядування українців в Угорщині.

До організації Різдвяних свят прилучилися: Товариство української культури в Угорщині, Державне самоврядування в Угорщині, Столичне самоврядування українців, українські самоврядування IX I X районів м.Будапешту.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *