Сирійське відрядження «їхтамнетів» 120-ї артилерійської бригади ЗС РФ

У результаті нового OSINT-розслідування міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm виявила російських військовослужбовців зі складу 120-ї артилерійської бригади (в/ч 59361, дислокація – Юрга, Кемеровська обл.) 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу, які на початку 2016 року перебували в «новоросійсько-сирійському відрядженні». Основними джерелами інформації є самі російські контрактники, яким не терпиться похвалитися перед публікою своїми бойовими нагородами, а також регіональні ЗМІ, які, на відміну від центральних медіаресурсів, не соромляться озвучувати новини на свою малу аудиторію.  

Нагадуємо, що наприкінці 2016 року InformNapalm опублікував докази «українського відрядження» 120-ї артилерійської бригади. У статті зазначили, що артилеристів 120-ї бригади, крім «ростовсько-українського відрядження», у травні 2016 року ми помітили і в Сирії.  Ну а первинну інформацію щодо перекидання підрозділу 120-ї артбригади в Сирію ще восени 2015 року озвучувала й українська військова розвідка.

Обєкт розслідування

  • Сергій Турканов
  • Дата народження 2 лютого 1988 р. Родом із м. Березовський Кемеровської області. Військовослужбовець-контрактник 120-ї артилерійської бригади. У соціальних мережах — VK (архіви профілюальбомуконтактів)

    Нагороджений медаллю «Учаснику воєнної операції в Сирії» наказом міністра оборони РФ №155 від 16 березня 2016 року.

    Цікаво, що в альбомі профілю фотографії, які вказують на його військовий статус, він не зберігає, користується псевдонімом Шрам. Але у випадку з медаллю хвастощі перемогли: 17 січня 2017 року Турканов у свій відеоальбом завантажив ролик регіонального телебачення м.  Березовський, де йдеться про його нагородження згаданою медаллю за бойове відрядження в Сирію з січня до квітня 2016 року. Ця ж інформація є на сайті адміністрації Березовського міського округу за 16 січня 2017 року.

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *