Нові результати співпраці органів прокуратури та активістів Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем»»

Прокуратурою Сумської області проводиться активна співпраця з Всеукраїнським рухом проти політичної корупції «Під контролем» з виявлення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, а також інших порушень законодавства України, представниками місцевої влади.

Так, за інформацією активістів 25.01.2017 складено, вручено та скеровано до суду 4 адміністративних протоколи про правопорушення, пов’язані з корупцією, відносно директора комунального підприємства Сумської міської ради «Шляхрембуд» за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при прийнятті на роботу, заохоченні та преміюванні доньки та зятя, які працюють начальниками відділів на вказаному підприємстві. Нагадаємо, що ще 2 адміністративних протоколи відносно даного посадовця за порушення вимог щодо запобігання конфлікту інтересів при оренді елітного позашляховика для підприємства у своєї дружини перебувають на розгляді у суді.

Крім того, завдяки повідомленню представників Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» про порушення процедури державної закупівлі прокуратурою Сумської області в інтересах держави заявлено цивільний позов для визнання недійсними процедури відкритих торгів та укладеного за результатами її проведення договору державної закупівлі на суму 1 млн 699 тис грн щодо придбання комунальним підприємством «Сумижилкомсервіс» Сумської міської ради бульдозера.

Також прокуратурою Сумської області 25.01.2017 Сумському міському голові внесено подання у порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів в діях директора вищевказаного підприємства, який уповноважений на власне преміювання.

За іншим фактом триває досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, щодо заволодіння бюджетними коштами службовими особами управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради, виділеними 2,6 млн. грн. на реконструкцію каналізаційного напірного колектора від діючої камери протяжністю 3,1 км (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України – передбачають до 8 років позбавлення волі). На даний час призначено проведення перевірок податкового законодавства, комплексна будівельно-технічна та товарознавча експертиза. Досудове розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Активна співпраця з активістами триває. Про її результати громадськість буде інформовано додатково.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *