Військовою прокуратурою Центрального регіону України викрито схему відмивання коштів службовими особами Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильський спецкомбінат» на суму майже півмільйона гривень

Слідчим відділом військової прокуратури Центрального регіону України спільно з Департаментом захисту економіки Нацполіції України викрито факт вимагання та одержання неправомірної вигоди службовими особами Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильський спецкомбінат».

Установлено, що за хабар у сумі 432 тис грн директору одного з приватних товариств була обіцяна перемога в тендерних закупівлях дизельного пального за рахунок штучного заниження ціни на пальне до 17 грн за літр у порівнянні з ринковою (19,70 грн). Після проведення торгів планувалося підвищити встановлену ціну до ринкової шляхом укладення додаткової угоди, а отриманий прибуток розділити.

Під час передачі неправомірної вигоди в розмірі майже півмільйона гривень, директора та заступника держпідприємства було затримано в порядку ст. 208 КПК України, а предмет хабара вилучено.

Останнім повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України та за клопотанням військової прокуратури судом вказаним особам обрано запобіжний захід у вигляді арешту із можливістю внесення застави у сумі 128 тис грн та 430 тис грн відповідно.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *