Для допомоги Авдіївці виділено додаткові кошти із обласного бюджету

Голова Облдержадміністрації Павло Жебрівський розпорядився терміново виділити додаткові кошти із обласного бюджету для Авдіївки в рамках оголошення надзвичайного стану у місті. Організовано чітку взаємодію Координаційного штабу із головами міст та райдержадміністрацій області. На випадок необхідності, відпрацьовано алгоритм доставки хворих до суміжних населених пунктів. А також алгоритм надання  машин швидкої допомоги та автотранспорту, у випадку евакуації населення.

У містах області розгортаються місця прийому мешканців Авдіївки, а також дітей у дитячих закладах області. Станом на зараз, одноразово можемо вивозити з міста до 2 тисяч осіб.

Підчас ранкової координаційної наради поступила інформація від СЦКК проте, що надійшла письмова гарантія з російського боку про припинення обстрілів від 10:00 до 17:00. Але на жаль через невиконання домовленості проросійськими терористами ремонтні бригади  не можуть приступити  до роботи.

Очікуємо на прибуття до Авдіївки представників місії ОБСЄ для роботи в дзеркальному режимі.

Зранку в Авдіївці встановлені та підготовлені  до роботи додаткові  пункти для видачі гарячого харчування і гарячої води мешканцям міста. Благодійний фонд “Карітас” встановив додаткові намети в Авдіївці для обігріву людей.

Координаційний центр скоординував дії керівників міст і районів Донецької області на випадок можливої евакуації мешканців Авдіївки. Як повідомив Павло Жебрівський, при потребі впродовж дня ми можемо евакуювати із Авдіївки до 8 тисяч осіб. Міста області готові прийняти до 9 тис осіб. У дитячих заклади області готові в будь-який момент прийняти понад тисячу дітей.

На під’їзді до міста близько 10 тон продуктів харчування. Військові надали додаткові польові кухні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *