Генеральною прокуратурою України вжито заходів до повернення у комунальну власність м. Одеси нерухомого майна

Органами прокуратури пред'явлено ряд позовів про витребування нерухомого майна, яке було незаконно включено Одеською міською радою до переліку об'єктів що підлягали приватизації.

Зокрема, прокуратура Одеської області звернулася з позовом про витребування нежитлових приміщень площею понад 1 тис м кв та вартістю понад 2 млн грн по вул. Затонського, 1 у м. Одесі.

Незважаючи на доведеність незаконності рішення Одеської міської ради, внаслідок якого відчужено спірне майно, суди апеляційної та касаційної інстанцій у задоволенні позову відмовили.

Проте, послідовно відстоюючи право власності громади на протиправно відчужене майно, Генеральною прокуратурою України ініційовано перегляд судових рішень у зазначеній справі Верховним Судом України.

За результатами перегляду суд найвищої інстанції 25 січня 2017 року заяву Генеральної прокуратури України задовольнив, незаконні судові рішення скасував, а рішення господарського суду Одеської області, яким зазначені приміщення повернуто територіальній громаді міста, залишив у силі.

Робота щодо відстоювання інтересів держави триває.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *