На Луганщині СБУ повернула у власність територіальних громад земель …

На Луганщині СБУ повернула у власність територіальних громад земель сільськогосподарського призначення більш ніж на півмільйона гривень

У Луганській області Служба безпеки України у взаємодії з органами прокуратури продовжує роботу з повернення державі земель сільськогосподарського призначення, якими незаконно користувалися комерційні структури.
У січні 2017 року за матеріалами СБУ у Біловодському районі суд передав у власність місцевої територіальної громади земельну ділянку площею понад 9 гектарів та вартістю майже 165 тисяч гривень. Раніше земля належала одному з місцевих мешканців, однак після його смерті її незаконно використовували сільськогосподарські підприємства, не оформлюючи прав на землекористування та не сплачуючи податків.
Відповідно до ст. 1277 Цивільного кодексу України, у разі відсутності спадкоємців за законом і заповітом, об’єкт спадкування переходить у комунальну власність територіальних громад.
Протягом минулого року лише на Біловодщині до державної власності СБУ повернула 6 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною вартістю понад 540 тисяч гривень, що сприятиме додатковому надходженню коштів до місцевих бюджетів. Наразі правоохоронці перевіряють ще 5 земельних ділянок, права на які не оформлено у встановленому законом порядку.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *