За обвинуваченням у хабарництві судитимуть колишнього заступника голови Київської облдержадміністрації та начальника одного з управлінь вказаної адміністрації

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника голови Київської обласної державної адміністрації та начальника управління лікувально-профілактичної допомоги Департаменту охорони здоров’я вказаної облдержадміністрації, в одержанні неправомірної вигоди.

Встановлено, що заступник голови облдержадміністрації будучи службовою особою яка займає відповідальне становище, використовуючи надані йому повноваження, з метою особистого незаконного збагачення, вимагав та за пособництва начальника підпорядкованого управління зазначеного державного органу, який був обізнаний у протиправній діяльності свого керівника, та виконуючи його незаконну вказівку, отримав від підлеглої працівниці неправомірну вигоду в сумі 200 тис грн за безперешкодне її звільнення з займаної посади у зв’язку з переведенням на інше місце роботи.

Дії обвинувачених, а саме: колишнього заступника голови облдержадміністрації кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України, начальника управління вказаного органу за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні 30.01.2017 направлено до Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Довідково: обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі до 10 років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *