Авдіївка під вогнем РСЗВ: знайдено одну з позицій «Градів»

Протягом двох днів російські окупанти, порушуючи «Мінські домовленості», завдають шквальних артилерійських ударів по Авдіївці. Росіяни застосовують ствольну артилерію, РСЗВ і міномети. Свідки викладають відеоролики, на яких зафіксовано пуск ракет РЗСВ «Град» безпосередньо поблизу жилих масивів Донецька. Як завжди, мирне населення окупанти використовують як живий щит, адже ЗСУ не стріляють у відповідь по районах, розташованих поблизу житлового сектору.

 Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm вирішили проаналізувати один із роликів, щоб встановити позиції РСЗВ, а також напрямок стрільби. На відео вище зафіксована стрільба з бойової машини БМ-21 РСЗВ «Град». Відео знято 31.01.2017 о 10:40 за місцевим часом. За повідомленнями свідків, це вже шостий «пакет» (пакет — 40 ракет), який росіяни вистрілюють з цієї позиції, починаючи з 30.01.2017. Ми встановили, що вогонь ведуть з позиції, розташованої в Будьонівському районі Донецька між кільцевою дорогою та лісосмугою, за 250 метрів від території гіпермаркету «Сигма» і за 450 метрів — від дитячого садка «Козачок» Донського району міста Донецька. Геолокація і прив’язка до місцевості представлені на скріншоті нижче (Для збільшення натисніть на картинку). Іконка зі знаком оклику вказує на позицію, червона стрілка — напрямок стрільби.

За 16,5 кілометрів від позиції в напрямку стрільби починаються околиці Авдіївки, по якій окупанти завдавали ударів. Треба зазначити, що максимальна дальність стрільби уламково-фугасним реактивним снарядом 9М229М22У становить 20,4 кілометра.

Отже, росіяни знову виконують настанови свого фюрера, який ясно висловився про свою тактику ведення війни на Донбасі: «Хай спробує хтось із військовослужбовців стріляти у своїх людей, за якими ми будемо стояти… хай вони спробують стріляти в жінок і дітей». Порушуючи «Мінські домовленості» російські терористичні війська використовують важке озброєння, яке мало бути відведене від лінії зіткнення ще два роки тому, і терористичну тактику війни, стріляючи з жилих кварталів.

Матеріал до публікації підготував Михайло Кузнецов

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів розслідувань в публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *