Шлях мента: від колаборанта до воєнного злочинця

Ідентифікований колишній громадянин України, т. зв. «донецький» житель, який вступив до лав російської армії і тепер повернувся на Донбас у статусі російського військовослужбовця.

Савельєв Володимир В., 17.07.1993 р. н., найімовірніше, до війни був громадянином України, але точніше це можуть сказати українські правоохоронні органи, які мають доступ до реєстрів зі списками всіх громадян України. У соцмережі ВК називає себе «Володимир Іванов».

Припущення ґрунтуються на проведеному аналізі списків друзів Володимира. У списках багато мешканців Донецька та інших українських міст. Також на довоєнних фотографіях 2013 року навколо українські речі, українські прилавки крамниць з українськими написами. 

На основі отриманих даних із системи UKROPalantir, якою користуються волонтери InformNapalm, можна сказати, що Савельєв проходив службу у в/ч 3023 ВВ МВС України в Донецьку.

Альбом «АРМІЯ»

З 2015 р. зафіксований у російській казармі. На фото у Володимира Савельєва нова зачіска, яка з’являється у всіх, хто вступив до лав російської армії.

На фото (серпень 2015) видно погони простого солдата-рядового, також видно петличні емблеми мотострілецьких військ. За погонами фігуранта рекомендуємо стежити уважно.

Фото на фоні «Військової академії матеріально-технічного забезпечення ім. генерала армії А. В. Хрульова» Міністерства оборони Російської Федерації, що у Санкт-Петербурзі.

Спільне фото з генерал-майором запасу Носковим Геннадієм Євгеновичем (вчений секретар вченої ради академії).

Жетон солдата російської армії, написано: «ЗС РОСІЇ» і видно останні цифри номера «*77730»

Коментар до фото від 17 липня 2015: «Днюха в армії». Також в друзях помічені переважно однолітки товариші по службі по військовій академії, тобто, Савельєв Володимир народився 17.07.1993.

Чудове селфі 2016 р. з шевроном військової академії матеріально-технічного забезпечення ім. генерала армії А. В. Хрульова. На погонах у Савельєва Володимира звання молодший сержант з’являється з листопада 2015 р. і вже на фотографіях з Донбасу буде видно зміни.

Фотоальбом «Донецьк армія»

Перше місце, де засвітився Савельєв — це в Донецькому академічному музично-драматичному театрі.

Зауважимо, що на фотографіях вище було видно петличні емблеми мотострілецьких військ, а в донецькому театрі на комірці видно вже петличні емблеми повітряно-десантних військ (ПДВ).

Фото приміщення театру для порівняння.

На кількох фото помічений т. зв. міністр оборони генерал-майор Михайло Кононов, який згадується у вересневій статті 2016 «Культ Захарченка: від слюсаря до двічі генерал-майора» 

На фото нижче з альбому «Донецьк армія» видно вже погони сержанта.

Лютий 2017, російський воєнний полігон біля н. п. Софіївка (колишнє Карло-Марксове), розташованого між Горлівкою та Єнакієвим. Про цей полігон у статті від 2015 року.

Селфі в селищі Мінеральне, що біля Ясинуватої та Авдіївки.

Одна з останніх фотографій — це селфі на маріупольському напрямку в н. п. Бойківське (колишнє Тельманове).

Матеріал підготував Відаль Сорокін

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів розслідувань в публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.  

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *