Українка із військової поліції Бразилії: не проти допомогти Києву з реформами

У складі одного з тактичних підрозділів Військової поліції бразильського міста Сан-Паулу служить українка за походженням — старший лейтенант Ізадора Катеренюк. Місцеве українське видання Новинарня розпитало дівчину про її роботу.

«У мене немає якогось точного пояснення бажанню стати військовою, проте змалечку я любила ходити на військові виставки, мені подобалася військова форма, маршеві пісні, предмети військового призначення. Мої батьки часто брали мене на авіаційні ярмарки, які влаштовували ВПС Бразилії, я завжди була у захваті від авіації й аеронавтики», — цитує Ізідору VIDIA.

«Для мене велика честь бути жінкою – лейтенантом військової поліції. Це те, що я роблю через любов до моєї професії. Вважаю, що постійною працею можна подолати будь які труднощі», — говорить Ізадора Катеренюк.

Зазначимо, що військова поліція Бразилії – це державна інституція, яке відповідає за безпеку та вирішує проблеми населення в боротьбі зі злочинністю, у тому числі шляхом прямої присутності в громадських місцях. Військова поліція діє безпосередньо на вулицях, у прямому контакті з населенням. Цивільна ж поліція займається, в основному, реєстрацією злочинів у відповідних поліцейських округах (т. зв. Distritos Policiais).

На  запитання журналіста, чи погодилась би Ізідора працювати в українській поліції, яка зараз якраз реформується, дівчина відповіла ствердно:

«Якби мене запросили, я би звичайно погодилася, не вагаючись, — сказала вона. — По-перше, я завжди мріяла відвідати країну моїх пращурів, по-друге, обмін професійним досвідом завжди корисний у нашій професії. Для офіцера ПМ такого типу досвід є надзвичайно важливим, адже він би дозволив мені поєднати досвід бразильського та українського суспільства».

Додамо, що Ізідора зараз закінчує юридичний факультет і найближчим часом збирається подавати документи на конкурс «блакитних шоломів» — мріє служити у військах ООН за кордоном.

Раніше медіа-портал VIDIA публікував частину інтерв’ю з Ізідорою про життя її родини у діаспорі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *