Юрій Луценко: Прокурорське самоврядування буде створено та запрацює відповідно до чинного закону

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що з квітня місяця перед органами прокуратури стоїть нова задача – створення органів прокурорського самоврядування.

«Попри певні голоси про необхідність пригальмувати створення прокурорського самоврядування, я, заступаючи на посаду, обіцяв, що цього не буде», – наголосив він.

Юрій Луценко пояснив, що, згідно чинного закону, в квітні місяці в двотижневий термін буде скликана Всеукраїнська конференція прокурорів. Для її підготовки треба провести з’їзд прокурорів центрального апарату, регіональних та місцевих прокуратур. Генпрокурор зауважив, що це складна задача та закликав висувати достойних делегатів, зібрати Всеукраїнську конференцію прокурорів і сформувати Раду прокурорів та Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів.

«Обидва ці органи фактично візьмуть на себе повноваження заміщення вакантних посад в місцеві прокуратури і притягнення до дисциплінарної відповідальності аж до звільнення з посади. Крім того, ряд призначень, наприклад, регіональних прокурорів, їх заступників, заступників Генерального прокурора теж буде вирішуватися колегіально з відповідним виданням наказу Генеральним прокурором», – відмітив Юрій Луценко.

«Це ставить перед нами великі вимоги організаційного характеру, структурних перетворень тощо, але курс на європейську модель прокуратури залишається незмінним», – підсумував Юрій Луценко.

 


Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *