Юрій Луценко провів особистий прийом громадян (ФОТО)

Генеральний прокурор України Юрій Луценко у четвер, 16 лютого 2017 року, провів особистий прийом громадян та вислухав заявників з Черкаської, Закарпатської, Одеської та Хмельницької областей, які звернулись з проханням щодо відновлення їх конституційних прав, які, на їх думку, були порушені, та з інших питань.

Так у заявниці із Закарпатської області правоохоронними органами було виявлено неліцензійне програмне забезпечення, у зв’язку з чим вона вже понад 6 років обвинувачується у порушенні авторського права і суміжних прав. За словами заявниці, під час досудового розслідування, не дивлячись на її вагітність, на неї вчинявся тиск, крім того слідчі дії проводились з порушенням вимог КПК України.

Інший заявник-адвокат учасника бойових дій в зоні АТО із Черкаської області просив перекваліфікувати дії підзахисного, який не мав на меті застосувати зброю під час конфлікту зі знайомим, з умислу щодо вбивства або нанесення тілесних ушкоджень на незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Крім того, Юрій Луценко вислухав адвоката заявниці з Одеської області щодо кримінального провадження пов’язаного з побутовим конфліктом, який спричинив смерть однієї з його сторін. Згідно з висновком судово-психологічної експертизи її підзахисна у момент скоєння інкримінованого їй злочину перебувала в стані сильного душевного хвилювання, що у свою чергу підтверджує, що вона не могла оцінити відповідність заподіяної нею шкоди небезпечності посягання чи обстановці захисту, тому у її діях не було ознак умисного вбивства при перевищенні меж необхідної оборони.

Генеральний прокурор Юрій Луценко надав доручення представникам відповідних місцевих та регіональних прокуратур, які взяли участь у прийомі громадян, невідкладно вжити заходів, спрямованих на захист законних прав та інтересів скаржників, про що зобов’язав доповісти особисто у стислі терміни.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *