Донбас, Сирія, медаль, скорбота — де гинуть російські артилеристи?

Росія дуже неохоче визнає будь-які втрати своїх військових. Нагадаємо, що недавно InformNapalm «знайшов» для російських ЗМІ цілого Героя Росії, капітана-артилериста, який загинув у Сирії, але про нього чомусь мовчали навіть регіональні ЗМІ. Неприємно, але визнати довелося. Тому ми продовжуємо розповідати про російські втрати в Сирії та на Донбасі.

На початку лютого в пабліках «ВКонтакті» користувачі соцмережі помітили скорботні дописи зі словами «Прощавай! Пам’ятаємо!» про жителя міста Єкатеринбург. Йдеться про 31-річного Вадима Магамурова, позивний «Мага», народився 3 липня 1985 року. Як виш у нього в профілі (архів) стоїть «ЄВАКУ (ЄкАІ, до 1992 — СВВПТАУ) ’07» — Єкатеринбурзьке вище артилерійське командне училище. В друзях у нього також є випускники цього вишу, але це нічого не доводить, просто аналізуємо подальші події.

17 лютого користувач Аліна Магамурова (профільархів) почала викладати фотографії з Вадимом Магамуровим, яких не було в його профілі, але, мабуть, вона має доступ до якихось його фото. Судячи зі списку жителів Єкатеринбурга (архів), Вадим прописаний за адресою м. Єкатеринбург, вул. Стачек, 59, кв. 140. За цією самою адресою прописана й Аліна Магамурова.

Поступово його друзі почали робити перепости цих фотографій. А незабаром стала очевидною причина, чому викладали фотографії — у ВК з’явилося відео з класичним «пам’ятаємо-любимо-сумуємо» і колажем з його фотографій:

(збережені архіви 12345)

З повідомлень зрозуміло, що Магамуров загинув у Сирії. Принаймні, ніхто із «скорботних» не кинувся спростовувати повідомлення про Сирію (архів 12):

Про участь Магамурова у війні в Сирії нам також натякає фотографія з сирійським антуражем:

Один із його друзів виклав фотографію учасника воєнної операції в Сирії і посвідчення ветерана.

Цікаво також інше, що на одній з фотографій Магамуров сидить у машині з автоматом і прапором терористичної організації «ДНР» — ця фотографія була в першому дописі Аліни Магамурової, але незабаром її видалили (профіль до видалення фотопрофіль після видаленнявсі фото з першого допису):

Власне, саме фотографія зі стрічкою донбаських терористів і стала причиною занесення його в базу сайту «Миротворець».

Судячи з погонів, Магамуров був старшим лейтенантом артилерії (шеврони + військовий виш).

У вересні він виклав фотографії з рублями — це майже класика жанру, коли військовий після відрядження пафосно фотографується з пачкою рублів-доларів:

17 грудня 2016 року один з його друзів виклав фотографію в одній компанії з Магамуровим з підписом «Обмиваємо медальку братушечки»

Судячи з усього, медаль він справді отримав недавно і приїжджав додому. Можна порівняти фото його собаки з профілю за вересень і фотографії вже з медаллю в «поминальних дописах» (1 і 2):

Фотографія у військовій формі нічого не доводить, але у нього на грудях медаль «За заслуги перед Вітчизною» з мечами II ступеню, якою нагороджують військових (є й цивільна «версія», але вона без мечів):

А тепер зберемо всю історію докупи: багато користувачів «ВКонтакті» починають сумувати за мешканцем Єкатеринбурга, з’являються його фотографії у військовій формі, він фотографується з бойовою медаллю для військових, версію про смерть контрактника в Сирії ніхто з тих, хто за ним сумує, не заперечує, його родичі серед інших виклали фотографію, ймовірно, з Донбасу, але згодом видалили її.

Сподіваємося, що російські журналісти піднімуть цю історію й дізнаються, де ж загинув житель Єкатеринбурга старший лейтенант артилерії Вадим Магамуров — у Сирії чи на Донбасі?

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів розслідувань в публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *