Наші регулярні зустрічі з представниками громадянського суспільства – уже …

Наші регулярні зустрічі з представниками громадянського суспільства – уже добра традиція. Сьогодні разом з Oleksandra Betliy, Тарас Козак, Taras Kachka, Svyatoslav Pavlyuk, Alexander Paskhaver, Viktor Taran, Sergey Fursa, Yaroslav Yurchyshyn та іншими експертами обговорили підсумки минулого року, які увійшли до Звіту Уряду, і пріоритетні завдання на цей рік. Серед ключових тем сьогоднішнього обговорення – питання економіки, дерегуляції, приватизації та залучення інвестицій. Те, що ми сьогодні говоримо як зберегти і наростити економічний ріст, а не про те, як зупинити обвал економіки, як це відбувалось ще зовсім нещодавно, є ще одним свідченням того, що ситуація в країні дійсно починає змінюватись .

Не обійшли увагою і тему енергетичної незалежності України, яка особливо актуалізувалась у зв’язку з “вугільною блокадою”. Резюме цього обговорення я б сформулював так – тільки прискорення реформ в енергетичній сфері разом з подальшим стимулюванням до впровадження енергоефективних підходів в усіх сферах дозволить нам позбутись хронічної енергетичної залежності – я б навіть сказав енергетичної кабали, у яку нас багато років затягували. На цю тему ми домовились поспілкуватись найближчим часом ще раз і більш детально.

Дуже ціную ці зустрічі. Мені особисто надзвичайно приємно спілкуватись з фаховими людьми, які щиро прагнуть змінити країну, пропонують і підтримують реалізацію конкретних рішень для блага країни. Часом чути їх критику, часом – підтримку, але завжди – нові ідеї, які надихають.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *