Рада виділила в центрі Києва землю під меморіал Небесної Сотні

Верховна Рада закріпила земельну ділянку в центрі Києва за Меморіалом Небесної сотні. За відповідне рішення проголосували 276 депутатів.

Йдеться про проект закону № 6068 про внесення зміни до закону України “Про регулювання містобудівної діяльності” щодо заходів забезпечення вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті героїв Небесної сотні, повідомляє телеканал 112.

Відповідний документ був внесений у Раду віце-спікером парламенту Іриною Геращенко, депутатами від БПП Марією Іонової, Іриною Луценко та іншими.

Згідно з пояснювальною запискою до документа проектом закону пропонується встановити, що положення ч. 3 та 4 ст. 24 закону України “Про регулювання містобудівної діяльності” не поширюється на надання в центральній частині міста Києва у встановленому порядку земельної ділянки із земель комунальної власності у користування Національному меморіальному комплексу Героїв “Небесної Сотні” — Музею Революції гідності для будівництва з метою вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті героїв Небесної сотні.

Ці зміни пропонується внести до розділу V “Прикінцеві положення” зазначеного закону України.

Раніше Київрада дозволила розробити проект землеустрою ділянки для Музею Революції гідності.

Розробляти проект землеустрою будуть для ділянки орієнтовною площею 1,23 га за адресою Алея Героїв Небесної сотні, 3 у Печерському районі столиці. Тут передбачається створення меморіально-музейного комплексу.

Нагадаємо, загиблому на фронті Василю Сліпаку присвоїли звання Героя України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *