«Їдемо з України на Кавказ». Солдат-строковик видав «українське відрядження» 19-ї ОМСБр

Виявлено солдатів-строковиків 19-ї ОМСБр ЗС РФ, які недавно повернулися з т. зв. українського відрядження.

Ще весною 2014 року паралельно з віроломною операцією загарбання Криму Російська Федерація почала розгортати потужне ударне угруповання в прикордонних з Україною районах Ростовської області. Основними місцями базування російських військ у Ростовській області були і є до цього часу полігони «Кузьмінський» і «Кадамовський», також околиці м. Міллерово.

Нагадуємо, що ще восени 2014 року міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm склала список російських підрозділів, націлених на Україну: див. Ідентифікація сил вторгнення ЗС РФ. Підрозділи та їхні втрати на території України

Крім цих базових таборів, призначених для концентрації сил вторгнення, менші, т. зв. перевалочні бази розгорнуто по всій лінії державного кордону з Україною. Саме ці перевалочні пункти безпосередньо біля кордонів з Україною призначені для тимчасової концентрації та подальшого перекидання на «бунтівний» Донбас особового складу, озброєння та бойової техніки російських окупаційних сил.

За результатами OSINT-розвідки у профілі військовослужбовця 19-ї окремої мотострілецької бригади (в/ч 20634, дислокація – м. Владикавказ, Північна Осетія) Південного військового округу В’ячеслава Бабенка (архіви профілюальбомуконтактів) виявили фотографію з географічною локацією Куйбишевського району Ростовської області, завантажену 14 лютого 2017 року. Точніше місце геолокації приблизно за 7 км від українського кордону — околиці т. зв. Куйбишевського лісу біля населеного пункту Зарєчний, де проходить дорога, яка веде в бік України на Маринівку.

На фотографії з геолокацією «Куйбишевський район» так само чітко видно тактичний знак 19-ї ОМСБр на лівих дверцятах тентованого КамАЗу. Також на фото військовослужбовці, на двох з них камуфльована форма «флора», яку кілька років тому зняли із забезпечення російської армії. Форма цього зразка, як і форма «горка», стала основною формою одягу «бунтівних шахтарів», якщо точніше — формою російського окупаційного контингенту на сході України.

Не менш цікаві й інші фотографії нашого джерела, на яких В. Бабенко не тільки позує у формі «флора», а й сміливий у коментарях. На фотографії, завантаженій також 14 лютого, є коментар російського солдата: «Їдемо з України на Кавказ !!!». На одній із фотографій, завантажених у грудні 2016 року з геолокацією Владикавказ, бачимо коментар: «Командіровочка!!!». На інших фото з цієї серії бачимо інших військовослужбовців 19-ї ОМСБр, одягнених у форму «флора».

 

Можливо, скептики скажуть, що всі наведені вище докази непрямі, але, з огляду на досвід InformNapalm, цього цілком достатньо, щоб констатувати факт чергового короткострокового «ростовсько-українського відрядження» військовослужбовців 19-ї окремої мотострілецької бригади. Тим більше, що військовослужбовців цього з’єднання з Владикавказа ми вже фіксували на Донбасі раніше, зокрема, у складі бандформування «Сомалі».

Треба звернути увагу на ще одну важливу деталь: фігурант і джерело «зливу» цієї інформації В. Бабенко – солдат строкової служби, призваний восени 2016 року, а не військовослужбовець-контрактник, яких ми так часто зустрічаємо в «українських відрядженнях».

Резюмуючи всю викладену вище інформацію, можна дійти висновку, що російське військове командування разом із солдатами-контрактниками на Донбасі використовує солдатів строкової служби (6 місяців), які вписані до НЗФ «Д/ЛНР». Факт короткострокового «українського відрядження» солдатів-строковиків (ймовірне завдання – логістичне забезпечення БТГр 19-ї ОМСБр), свідчить про нестачу контрактників і плинність в російській армії, про що ми вже писали раніше, див. Огляд загальної ситуації та настроїв у Збройних силах Росії.

  • Склад і озброєння 19-ї ОМСБр

    19-а окрема Воронезько-Шумлинська Червонопрапорна орденів Суворова і Трудового Червоного Прапора мотострілецька бригада, в/ч 20634 (п. Спутник, Владикавказ) 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу. Структура: Управління, 1-й мотострілецький батальйон, 2-й мотострілецький батальйон, 3-й мотострілецький батальйон, батальйон СпП (п. Троїцьке, Інгушетія), стрілецька рота (снайперів), танковий батальйон, 1-й гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон, 2-й гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон, реактивний артилерійський дивізіон, протитанковий артилерійський дивізіон, зенітний ракетний дивізіон, зенітний ракетно-артилерійський дивізіон, розвідувальний батальйон, рота БПЛА, інженерно-саперний батальйон, рота РХБЗ, батальйон управління (зв’язку), рота РЕБ, батарея управління і артилерійської розвідки (начальника артилерії), взвод управління і радіолокаційної розвідки (начальника протиповітряної оборони), взвод управління (начальника розвідувального відділення), ремонтно-відновний батальйон, батальйон матеріального забезпечення, комендантська рота, медична рота, взвод інструкторів, взвод тренажерів, полігон, оркестр.

    Озброєння: 40 од. Т-90А, 1 од. Т-90К, 120 од. БМП-3, 9 од. БТР-82А, 27 од. БТР-80, 6 од. ГАЗ-233014 СТС ”Тигр”, 15 од. БТ-ЛБ, 18 од. БМ 2Б17-1 «Торнадо-Г», 36 од. 152 мм сг 2С19 «Мста-С», 18 од. 120 мм мінометів 2С12 «Сани», 12 од. 100 мм гармат МТ-12 «Рапіра», 12 од. самохідних птрк 9П149 «Штурм-С», 4 од. БРДМ-2, 12 од. БМ 9К330 «Тор», 6 од. БМ 9А34(35) «Стріла-10», 6 од. ЗСУ 2С6М «Тунгуска», 27 од. ПЗРК 9К38 «Ігла».

    Джерело: milkavkaz.net

19-а ОМСБр фігурує у 6 епізодах OSINT-розслідувань InformNapalm. Це публікації, пов’язані з фактами вторгнення в Україну влітку-восени 2014 року, також є докази, що й пізніше контрактники цієї бригади брали участь у війні на Донбасі:

Матеріал до публікації підготовлено на основі власного OSINT-розслідування. Автор Іраклій Комахідзе 

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Щоб оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm, підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів розслідувань в публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *