Донецька область посіла друге місце за обсягом реалізованої промислової продукції

За результатами 2016 року Донецька область посіла друге місце в Україні за обсягами реалізованої промислової продукції, сальдо зовнішньоторговельного обороту та розміром середньої заробітної плати.

Про це йшлось у четвер, 23 лютого, на засідання колегії облдержадміністрації, під час якого розглядались результати виконання Програми економічного і соціального розвитку на 2016 рік та проект Програми на 2017 рік.

Економічні показники області за минулий рік за більшістю категорій показали стабільне зростання. За кошти міжнародних донорів, ДФРР та бюджетів різних рівнів забезпечено реалізацію понад 500 проектів. Гарні показники мало також використання системи «ProZorro», яка дозволила зберегти 10% від суми, витраченої на реалізацію інфраструктурних об’єктів.

«Як і у 2016 році, основними напрямками відновлення стануть освіта та охорона здоров’я. Також запроваджується грантова підтримка для малого та середнього бізнесу, стажування у країнах Східної Європи», – зазначив директор департаменту економіки Донецької облдержадміністрації Олег Свинаренко.

За його словами, десять міст, одна об’єднана територіальна громада та шість районів Донецької області вже готові до співфінансування програми підтримки бізнесу. Очільник Донецької ОДА Павло Жебрівський зазначив, що окрім формування середнього прошарку важливе значення має підвищення кваліфікації представників органів місцевого самоврядування.

«Для ефективного впровадження реформ ми повинні мати висококваліфікованих керівників міст, районів та ОТГ. Тому цього року 500 представників місцевого самоврядування мають відвідати країни Східної Європи для обміну досвідом та формування бачення подальшого розвитку своїх громад», – заявив Павло Жебрівський.   

Також серед пріоритетних проектів, які планується реалізувати в рамках Програми, є розбудова спортивних майданчиків, забезпечення житлом дітей-сиріт, формування мережі інноваційних центрів для розвитку молоді, створення центрів безпеки в об’єднаних територіальних громадах, а також впровадження комплексу заходів екологічної спрямованості.

Забезпечення потреб людини – це головний пріоритет програмних заходів, що максимально відповідає цілям Стратегії розвитку Донецької області на період до 2020 року та Плану заходів з її реалізації.

За результатами обговорення проект Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2017 рік було схвалено членами колегії та направлено на затвердження.  


Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *