Затверджено Положення про стипендії перспективним спортсменам Донецької області на 2017 рік

Виплата обласних стипендій перспективним спортсменам Донеччини проводиться з 2012 року.

Цього року порядок призначення та виплати стипендій регламентується розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 13.02.2017 № 134 «Про затвердження Положення про стипендії перспективним спортсменам Донецької області».

Щомісячні грошові заохочення передбачені для перспективних спортсменів Донецької області з олімпійських, неолімпійських видів спорту, спортсменів з особливими потребами, які здатні забезпечити успішний виступ на Олімпійських, Паралімпійських, Всесвітніх іграх, Всесвітніх Універсіадах, Європейських іграх, Юнацьких Олімпійських іграх, чемпіонатах і кубках світу та Європи, чемпіонатах України.

Стипендії призначаються з метою підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень в Донецькій області, морального і матеріального заохочення спортсменів для досягнення високих спортивних результатів на календарний рік за наявності відповідних призначень в обласному бюджеті.

Кількість та розміри стипендій:

– 40 щомісячних стипендій для спортсменів з олімпійських видів спорту в розмірі: 20 стипендій – чотирьох прожиткових мінімумів і 20 стипендій – шести прожиткових мінімумів;

– 15 щомісячних стипендій для спортсменів з неолімпійських видів спорту в розмірі чотирьох прожиткових мінімумів;

– 15 щомісячних стипендій для спортсменів з особливими потребами в розмірі чотирьох прожиткових мінімумів.

Наразі готуються подальші розпорядження, які вже в найближчому часі дозволять перспективним спортсменам Донеччини отримати обласні стипендії.

З розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації «Про затвердження Положення про стипендії перспективним спортсменам Донецької області» можна ознайомитися в прикріпленому файлі.

Додаткові матеріали

Управління з питань фізичної культури та спорту Донецької ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *