Чому блокують Крим.Реалії

З 1 серпня на території Криму частково блокують Крим.Реалії. Громадський рух «Кримський антикорупційний фронт «Тайган» з’ясовує, чому кримчанам недоступний сайт.

Секретар антикорупційного руху Галина Ломакіна повідомляє, що доменне ім’я Крим.Реалії (ru.krymr.com) і його мережеві адреси відсутні в Єдиному реєстрі заборонених сайтів. Про це офіційно поінформував Роскомнадзор у відповідь на запит громадського руху «Кримський антикорупційний фронт «Тайган».

Галина Ломакіна

«Якщо Роскомнадзор цей сайт не забороняв, то все робиться на рівні місцевого уряду. Судячи з усього, їх не влаштовує матеріал, який публікується на Крим.Реалії. І вони заблокували сайт, не маючи на те законних підстав. Ці питання ми направили міністру з інформації та масових комунікацій Криму Дмитру Полонському», – розповіла Ломакіна.

Громадські активісти направили запит в російське Міністерство внутрішньої політики Криму. Відповідь, яку вони отримали з відомства Дмитра Полонського, не відповідає інформації з Роскомнадзора.

«За інформацією, розміщеною на офіційному сайті прокуратури Республіки Крим, встановлено, що інтернет-ресурс« Крим.Реалії »систематично розміщує публікації екстремістського змісту, спрямовані на розпалювання міжнаціональної та міжетнічної ворожнечі. Зокрема, «Крим.Реалії» здійснювали інформаційний супровід дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, пропаганду проведення так званої «громадянської блокади Криму» тощо… Прокуратура Республіки Крим ініціювала перед Генеральною прокуратурою Російської Федерації питання про обмеження доступу до інформації, поширюваної на інтернет-ресурсі «Крим.Реалії». Генеральна прокуратура Російської Федерації, підтримавши позицію кримської прокуратури, підготувала вимогу в Роскомнадзор про обмеження доступу до сайту. Наразі… доступ до інтернет-ресурсу «Крим.Реалії» заблокований», – повідомляється в офіційній відповіді відомства.

При цьому Крим.Реалії заблокований саме в Криму, тоді як в сусідній Росії громадяни мають вільний доступ до сайту.

Галина Ломакіна каже, що «Кримський антикорупційний фронт «Тайган» продовжить розслідувати блокування Крим.Реалії. 24 лютого громадські активісти направили звернення до підконтрольної Росії прокуратуру Криму з проханням роз’яснити, якою інформацією керуватися – відповіддю з Роскомнадзора чи з Міністерства внутрішньої політики, інформації та зв’язку Криму.




Embed code

Copy and paste the embed code below. The code changes based on your selection.

The code has been copied to your clipboard.

Video size

width

x

height

pixels

Як обійти блокування Крим.Реалії

Share this video

0:00:47



0:00:00
/0:00:47





Завантажити на комп'ютер

Раніше представник ОБСЄ, коментуючи блокування Крим.Реалії, висловив стурбованість порушенням прав кримчан на отримання і поширення інформації в інтернеті.

У матеріалі використовується термінологія, що використовується на анексованому Росією півострові

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *