Військовою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт щодо злочинної групи, яка діяла на території Одеської області

Військовою прокуратурою Південного регіону України завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 9-ти учасників організованого злочинного угрупування, до складу якого входили діючі та колишні працівники органів Національної поліції, прокуратури, а також раніше судимі особи.

Як повідомлялося раніше, злочинців було затримано у вересні 2016 року військовою прокуратурою спільно з Управлінням Служби безпеки України в Одеській області, а також у взаємодії з Головним управлінням Національної поліції та прокуратурою області.

Досудовим розслідуванням установлено, що раніше судимі мешканці м. Чорноморська Одеської області у період з липня по вересень 2016 року, зорганізувавшись у стійке злочинне об’єднання для вчинення злочинів корисливої спрямованості систематично обкрадали помешкання громадян та сховища підприємств на території м. Чорноморська та м. Одеси, застосовували насильство, порушували безпеку та громадський порядок.

Дії злочинців кваліфіковано за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, вчинене групою осіб), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ст. 386 (перешкоджання з'явленню свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку), ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 185 (готування до таємного викрадення організованою групою чужого майна, поєднаного з проникненням у житло або сховище), ч. 1 ст. 396 (приховування злочину), ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 296 КК України, за якими передбачено кримінальну відповідальність до 12 років позбавлення волі.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *