Олег Зубков: Боротимусь до кінця

У кримському парку левів «Тайган» і ялтинському зоопарку «Казка» тривають масштабні перевірки, ініційовані підконтрольним Кремлю головою півострова Сергієм Аксьоновим. Він, зокрема, незадоволений діяльністю їхньго господаря Олега Зубкова. На думку Аксьонова, плата за вхід до об’єктів занадто висока. Про це чиновник оголосив на виїзному засіданні російського уряду Криму в Білогірську.

Солідарна з думкою Аксьонова й голова підконтрольної Москві адміністрації Білогірського району Галина Перелович. Вона не бачить користі від сафарі-парку й публічно сказала, що зрадіє, якщо парк левів «Тайган» переїде з Білогірського району до Туреччини.

За інформацією самого Олега Зубкова, перевірки в його об’єктах проводять не з об’єктивних причин, а з особистої неприязні до нього з боку Сергія Аксьонова.

«Біда прийшла до нас 2014 року, коли головою Криму був призначений пан Аксьонов, а те, що відбувається протягом останніх років у Криму, зокрема, й зі мною, це наслідки тієї біди. Я, через свою наївність, перший час ще був упевнений, що всі дії губернатора чи голови регіону суворо контролюються Адміністрацією президента (Росії ‒ КР) й іншими державними вищими органами, які не допустять чиновницького свавілля на місцях, будуть завжди гарантами справедливості й так далі. Насправді ж переконався, що цей держконтроль є, але винятково в частині дотримання державних інтересів, тобто контроль за витрачанням бюджетних коштів, загальна політика. Конкретні ж люди, їхні долі, підприємці «верхам» не цікаві, вони там значаться як кріпосні Аксьонова, й він має право з ними робити все, що хоче», ‒ коментує ситуацію Крим.Реалії Олег Зубков.

Прес-конференція Олега Зубкова, 11 квітня 2015 року

На думку кримського бізнесмена, у перевіряльників стоїть завдання закрити ялтинський зоопарк «Казка».

«Чи реальна загроза закриття «Казки»? Більш ніж, якщо інспектор податкової служби не посоромився попередити про те, що керівництво Ялтинської податкової має завдання «натягнути» постанову на призупинення діяльності зоопарку «Казка». Решта ж справа техніки, аби замовник був задоволений», ‒ говорить Зубков.

За його інформацією, справжня перевірка ‒ лише продовження попередніх заходів тиску на його бізнес із боку підконтрольної Кремлю кримської влади.

Олег Зубков

«Сили податкової служби кинуті на зоопарк «Казка» не випадково. Просто інші важелі й сили виробили свій моторесурс, і все, що могли зробити проти цього ненависного Зубкова і його парків, уже зробили. Перший «маршкидок» проти Зубкова за вказівкою Аксьонова зробила прокуратура. Кримінальні справи, перевірки, судові позови про закриття готелю, будівлі входу до парку «Тайган», будівлі кафе «Білий лев» і так далі. Та тільки поставлене завдання прокуратура не виконала, посадити Зубкова не вдалося, «закошмарити» кримінальними справами, перевірками й судовими позовами теж не вийшло, живий і ще й говорити продовжує…

Єдиний успіх прокуратури ‒ це закриття кафе «Білий лев» за абсолютно фіктивними підставами, але думаю, що й цю проблему ми вирішимо. Другий фронт паном Аксьоновим проти ворога Зубкова був відкритий за допомогою ветеринара Іванова, який із усією завзятістю, маючи вже й особисті рахунки, кинувся в бій проти зоопарку. Цей «діяч» досяг успіху більше, ніж прокуратура. Йому вдалося «роздягнути» зоопарк штрафами в кілька мільйонів рублів, заборонити основним постачальникам, яких він контролює, постачати продукти до зоопарку. Останнє, що він зробив ‒ це закрив на шість місяців карантину ферму парку левів «Тайган», де міститься все поголів’я свиней для годування хижаків. Випадковість, скажіть? Можливо, так. Якщо не знати, хто такий Іванов і чим він займається насправді. Якщо думати, що чума свиней, що з’явилася в Криму вперше за багато десятків років, ‒ це стихійне лихо чи випадковість…

Але, на щастя, я вже досить довго живу й чимало знаю, як, у зв’язку з цим, говорила Раневська: «Я ще пам’ятаю порядних людей». Так ось, я прекрасно пам’ятаю, як Аксьонов призначив Іванова в квітні 2015 року головним ветеринаром, а вже в травні того ж року Іванов у мене в лазні, потираючи долоні, по п’янці розповідав мені із захватом про те, що скоро в Криму буде два осередки появи чуми свиней. Це що ‒ провидіння, інтуїція чи щось інше?! З огляду на жахливість і важливість цієї інформації, я тоді ще в червні 2015 року в письмовій формі повідомив про це в ФСБ. І що?! Все йде «за планом», ‒ нарікає Зубков.

Як повідомляє бізнесмен, не тільки цивільні служби продовжують чинити тиск на нього, а й російські силовики.

Олег Зубков

«Третій фронт боротьби Аксьонівської армії з зоопарком веде Слідчий комітет. Минулого тижня до парку левів «Тайган» знову приїжджали слідчі й уже четвертий раз опитували одних і тих же співробітників парку, напевно, в надії знайти докази причетності Зубкова до смерті волонтера Яковлєва. Слідчі, які приїздять, не приховують і говорять про те, що їх присилають генерали з Сімферополя. З ким спілкуються генерали і «звіряють свої годинники», пояснювати, думаю, не потрібно», ‒ розповів Крим.Реалії Зубков.

На думку Зубкова, підконтрольний Кремлю голова Криму Сергій Аксьонов задіє всі перевіряльні й наглядові відомства для тиску на неугодного йому бізнесмена.

«Є й інші дрібніші «фронти», такі як Міносвіти Криму, яке, за вказівкою того ж Аксьонова займається знесенням букв «ПАРК ЛЬВІВ ТАЙГАН», але це вже навіть не «фронт», а невеликий загін «найманців». Загалом, оскільки в перебігу дворічної війни противник, тобто я ‒ Олег Зубков, ще живий, то кидаються резервні сили. Такою силою й виявилася податкова служба. В арсеналі пана Аксьонова ще залишилися кілька служб, які він поки не задіяв у війні з зоопарками Олега Зубкова, це, наприклад, служба Росприроднадзору. Є ще Мінприроди Криму, й це відомство, при бажанні Аксьонова, теж може взяти участь у «жаханні» парків Олега Зубкова. Як то кажуть, був би об’єкт і поставлена задача, а що і як робити фахівці розберуться. Ветдепартамент Криму на чолі з Івановим став яскравим цьому прикладом», ‒ повідомив Зубков.

Сам кримський бізнесмен не має наміру здаватися й запевняє, що боротиметься до кінця.

«Якщо закриють, що буду робити? Нічого особливого, я не поставлю назад гармату на броньовик (БРДМ), що стоїть у «Тайгані», не поїду до кримської Ради міністрів й не почну стріляти в кабінет Аксьонова, тому що окрім нього в будинку Радміну працює багато нормальних і порядних людей. Я не випускатиму тигрів і левів за межі парків… Я не збираюся робити ніяких дурниць, яких дуже чекають від мене мої вороги, які вважають мене ідіотом. Вони на рівному місці придумують казки про мене, про Меджліс, ІДІЛ, розчленування трупів і тиражують їх через свої підручні, придворні ЗМІ, такі, як наприклад, «Крыминформ», які за лояльність влади готові зробити будь-яку чорну роботу.

Що я робитиму?! Точно не зберу валізу грошей і не піду до начальника податкової служби «вирішувати питання», і, тим більше, ніколи не піду просити пана Аксьонова про жалість, залишуся, як завжди, самим собою. На закритих воротах зоопарку «Казка» повісимо великий банер, на якому детально напишемо: на підставі чого й за чиїм наказом був закритий ялтинський зоопарк. Повісимо на цьому банері фото наших тварин із одного боку, а з іншого – фото «тварин» із Радміну Криму. Цим банером і відгородимося від обуреного люду. У самому зоопарку частину співробітників доведеться звільнити, ще більше доведеться взяти на сезонну роботу для роботи на точках виносної торгівлі, в кафе, магазинах сувенірів, на атракціонах, розташованих у парку. Навіть якщо зоопарк закриють на три місяці, як обіцяють, і до липня великодушно дозволять відкрити знову, то це буде вже майже неможливо. На той час люди, яких ми звільнили чи не взяли на сезонну роботу, вже десь влаштуються, а забезпечити роботу інфраструктури парку своїми силами ми, звісно, не зможемо. Тварин ми, зрозуміло, не кинемо. Поки працюватиме «Тайган», будемо дотувати «Казку», скільки зможемо. Ну а там буде видно – або наш путь закінчиться, або віслюк здохне… Знаю одне, що боротимуся до кінця, тварин не кину на свавілля «гоблінів» ні за яких обставин. Радість, таким як Перелович, своїм переїздом куди-небудь не принесу», ‒ резюмує Олег Зубков.

Олег Зубков

У кримського підприємця Олега Зубкова ‒ тривалий конфлікт із російською владою Криму. Його стосунки з головою російської ветеринарної служби Криму Валерієм Івановим зіпсувалися в період кримського блекаута. Тоді в ялтинському зоопарку «Казка» померли тигренята білої тигриці Тигрюлі, подарованої Олегу Зубкову Юлією Тимошенко. Валерій Іванов і російський екс-прокурор Криму Наталія Поклонська повідомили, що червонокнижні тварини загинули в результаті неналежного утримання. Підприємець переконаний, що тигренята стали жертвою інфекції в результаті ослаблення імунітету від переохолодження у відсутності електроенергії. 2016 року Олег Зубков відвідав 150 судових засідань, пов’язаних із численними штрафами та звинуваченнями на його адресу з боку підконтрольної Кремлю кримської влади.

У матеріалі використовується термінологія, вживана на анексованому Росією півострові

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *